Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Aldar Headquarters, cu inovatorul sistem modular de fatada METRA

Aldar Headquarters, cu inovatorul sistem modular de fatada METRA

 

Forma uimitoare a acestei cladiri a fost realizata prin utilizarea unei retele diagonale structurale externe din otel si aluminiu. Primul de acest gen din Emiratele Arabe Unite, a permis obtinerea eficientei structurale si a stabilitatii adecvate cladirii circulare, dar cu o mai mare flexibilitate decat o forma dreptunghiulara conventionala. Acest sistem a ajutat nu numai in minimizarea impactului cadrului de otel asupra fatadei, dar, de asemenea, a servit ca un element arhitectural care modifica perspectiva asupra dimensiunilor, distantandu-se conceptual de stratificarea tipic orizontala a fatadelor, care a influentat majoritatea zgarie norilor in zona.

 

In aceeasi masura reteaua diagonala din otel si aluminiu elimina necesitatea coloanelor interioare care ar compromite atat aspectul estetic cat si vizibilitatea din interior. De altfel aceasta abordare imbunatateste eficienta cladirii asigurand flexibilitate locativa chiriasilor. Desi nu prezinta decat 23 de etaje, cladirea are in zona parterului amprenta unei cladiri de 40 de etaje.

 

In realizarea acestor fatade atipice a fost utilizat un sistem de perete cortina modular cu profile speciale Metra Italia, adaptate proiectului. Solutia a presupus un sistem de fatada compus din module preasamblate cu rama din aluminiu si suprafete vitrate de forma triunghiulara (22 000 mp).

 

Fatada din sticla curbata a fost una dintre cele mai complexe componente din punctul de vedere al executiei. Pentru a depasi provocarea curburii fatadei, au fost combinate bucati triunghiulare din sticla plana in forma unui diamant, asamblate precum un puzzle cu structura din aluminiu de tip retea diagonala.

 

Proiectul a fost dezvoltat in conformitate cu sistemul de rating LEED Green Building Council din SUA. Este una dintre primele cladiri oficiale ecologice in Abu Dhabi. Aceasta a fost proiectata inca de la inceput luand in considerare factorii de mediu rezultand o eficienta de 82%  conform US Green Building Council.

 

Cladirea are un impact vizual fantastic pe timp de noapte obtinut prin alegerea unor solutii de iluminat arhitectural General Electric, cu tehnologia LED TETRA CONTOUR. Impactul asupra mediului a fost cu adevarat o componenta esentiala, tehnologia Tetra Contour fiind cu 40% mai eficienta din punct de vedere energetic decat neonul. Are o rezistenta sporita la impact, nu contine plumb, mercur sau sticla si este in conformitate cu directiva RoHS.

 

 

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România