Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

O casă în pădure cu vedere spre munți

Cabana Bear Run din Marblemount, Washington, reuseste, prin formele arhitecturale pe care le imbraca, sa capteze dualitatea cadrului natural in care se afla amplasata - versantii abrupti ai Muntilor Cascadelor si pantele line imbracate in padurile de cetini.
O casă în pădure cu vedere spre munți
Ben Benschneider
Cladirea, proiectata de biroul David Coleman Architecture, este sculptata in relieful zonei, cu doua volume intre care se formeaza o relatie de interdependenta asemenea celei Yin-Yang.

Casa ocupa un teren spalat de ploi, de pe dealurile nord-vestice. Terasa amplasata spre vest este sapata in teren si conduce spre o piscina mascata de un perete din sticla translucida. Veranda de pe partea de sud-est, precum si scara monumentala, amandoua adopostite de acoperisul care iese in consola, se ridica deasupra nivelului terenului, beneficiind de protectie impotriva ploilor si a soarelui de vara.

Interioarele casei sunt flexibile - vara zona de zi se extinde ocupand terasele si veranda, fiind in acelasi timp capabila sa pastreze eficient caldura si functionalitatea spatiului pe timpul iernii. Cei 83 de metri patrati ai locuintei sunt organizati astfel incat sa cuprinda o zona de zi, o baie si un dormitor, in vreme ce spatiul studioului, aproximativ 95 de metri patrati, contin o camera de muzica, un atelier si un apartament pentru oaspeti.

Toate camerele si cu precadere zona de zi beneficiaza de deschideri ample si de vitraje generoase, care incadreaza vederea spre natura inconjuratoare. Peretele vestic este realizat din panouri de policarbonat, translucid, care permit iluminarea naturala a spatiilor. Odata cu lasarea serii, lumina interioara razbate prin panouri creand o aura in jurul volumului ce ii confera casei o nota ireala in acest peisaj salbatic.

Proiectul a castigat Premiul GRAY, primul concurs care premiaza exclusiv arhitectura din zona Washington, Oregon si British Columbia.
O casă în pădure cu vedere spre munți
O casă în pădure cu vedere spre munți
O casă în pădure cu vedere spre munți
O casă în pădure cu vedere spre munți
O casă în pădure cu vedere spre munți

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România