Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

O casă de... Aston Martin

Producatorul de masini de lux Aston Martin a colaborat cu biroul american S3 Architecture pentru a crea prima casa din cadrul serviciului Automotive Galleries and Lairs.
O casă de... Aston Martin
S3 Architecture

Serviciul a fost lansat anul trecut si presupune proiectarea, in colaborare cu birouri de arhitectura din intreaga lume, de spatii personalizate in care clientii sa-si expuna pretioasele automobile.

Sylvan Rock este o casa cu forme ascutite din lemn de cedru negru care urmeaza sa fie construita la inceputul anului viitor in Hudson Valley, New York, intr-o zona care le va permite beneficiarilor sa se “reconecteze la natura”.

O alee care se intinde pe mai bine de 600 de metri va conduce pana la usa principala a casei, ale carei fatade vor fi formate din suprafete vitrate generoase si din panouri din lemn de cedru ars.

Acoperisul are forme ce le imita pe cele ale formatiunile stancoase dimprejur si coboara pana la nivelul solului la unul dintre capetele casei, formand o intrare acoperita.

“Atunci cand proiectam, intotdeauna lasam terenul sa vorbeasca mai intai si ii raspundem acestuia. Este ca si cum locuinta este nascuta din peisaj si se ridica din acesta. Designul care a rezultat imbina estetica noastra modernista cu intimitatea si contextul zonei rurale pentru a crea o experienta luxoasa unica”, spune Christopher Dierig, partener in cadrul S3 Architecture.

In ceea ce priveste automobilele, acestea vor fi expuse intr-o galerie subterana cu pereti din sticla, orientate inspre un panou pentru sticle de vin format din zabrele dispuse intr-o forma ce aminteste de sigla constructorului auto.

Tot la acest nivel va fi amenajat si un birou, in timp ce pentru mai sus, la parter, au fost prevazute o bucatarie, o zona de luat masa si alte spatii comune, cu vedere spre piscina. La etaj se va afla dormitorul principal.

La interior, unde cei de la Aston Martin si-au pus cel mai mult amprenta, gasim pardoseli din lemn, mobilier de culoarea ciocolatei, suprafete din marmura, plus si piele.

Pe langa locuinta principala, proprietatea va mai cuprinde trei case de oaspeti construite pe malul lacului si o casuta in copac. Pretul se ridica la 7,7 milioane de euro.

Imagini S3 Architecture / Corcoran Country Living via Dezeen

 

C.S.

O casă de... Aston Martin
O casă de... Aston Martin
O casă de... Aston Martin
O casă de... Aston Martin
O casă de... Aston Martin
O casă de... Aston Martin
O casă de... Aston Martin
O casă de... Aston Martin
O casă de... Aston Martin

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva