Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

O casă construită în stâncă, pe o insulă grecească idilică (Video)

O casa de vacanta construita intr-un golfulet al insulei grecesti Serifos este una cu peisajul stancos incojurator.
O casă construită în stâncă, pe o insulă grecească idilică (Video)
Captura video

Creatie a biroului atenian MOLD Architects, casa nCAVED este incastrata in panta unei stanci, oferind protectie in fata vanturilor nordice puternice fara a perturba in vreun fel privelistea. Prevazuta cu terase deschise si cu o piscina de tip infinity orientate spre marea invecinata, casa este un ansamblu de corpuri solide si de viduri, in cuvintele arhitectilor, prezentandu-se asemenea unei table de sah tridimensionale.

Imobilul este dispus pe trei niveluri si include zone de living, dormitoare si o casa de oaspeti. La interior, doar primele doua niveluri sunt conectate, in timp ce casa de oaspeti este separata de restul spatiilor. O scara exterioara conecteaza toate cele trei niveluriMaterialele si paleta cromatica sunt specifice regiunii si includ piatra, beton, lemn, metal si sticla. Interioarele minimaliste se subordoneaza frumusetii naturale a peisajului.

Putem admira locuinta demna de vreun raufacator din filmele cu James Bond in filmarea de mai jos:Si daca va intrebati cum a fost construita aceasta uimitoare piesa de arhitectura moderna, iata in continuare si un videoclip de tip time-lapse care ne arata intreg procesul:

 

Va invitam sa descoperiti un alt exemplu de arhitectura bioclimatica, Villa Troglodyte, o locuinta de lux sapata direct in stanca in Principatul Monaco.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva