Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Înapoi în grotă: O locuință spectaculoasă construită direct în stâncă (Video)

"Villa Troglodyte" din Monaco transforma radical imaginea de adapost grosolan folosit de om inca din timpurile preistorice a grotei, aratandu-ne cum cea mai primitiva expresie arhitecturala poate imbraca formele unei locuinte de lux cu accente eco.
Înapoi în grotă: O locuință spectaculoasă construită direct în stâncă (Video)

Inarmati cu o viziune - si cu o dalta uriasa - arhitectii Jean-Pierre Lott si Patrick Raymond au taiat direct in stanca pentru a crea o locuinta nu doar impresionanta din punct de vedere vizual, ci si sustenabila.

Cu o suprafata de 220 de metri patrati, dispusa P+5, vila cuprinde trei dormitoare, trei bai si o piscina. Izolatia din pluta, un sistem de reciclare a apei si panourile solare sunt cateva dintre elementele folosite de arhitecti pentru a optimiza costurile si consumul de energie. Consumul de energie este oricum cu aproape 40% mai mic in comparatie cu locuintele tipice, datorita designului bioclimatic, a performantelor anvelopantei si a penetrarii si difuziei maxime a luminii naturale.

 

Pentru a construi casa, a fost inlaturata in mare masura partea superioara a stancii, fiind pastrata baza, astfel incat sa poata fi adaugate ulterior nivelurile superioare. Constructia a fost proiectata in jurul unui "pliu" vertical, care divizeaza geometria casei, permitand inserarea ferestrelor si a teraselor, scrie Reuters.

 

"Provocarea acestui proiect a fost sa inseram casa in peisaj lucrand cu el, si nu contra lui. Astfel, proiectul a fost construit in ordine inversa, este scobit in masa stancii", explica arhitectii.

 

Exteriorul a fost recreat din materiale naturale, reciclate sau obtinute local, astfel incat sa imite suprafetele originale, camufland constructia si conferindu-i un aspect natural.

 

Villa Troglodyte a fost construita in 20 de luni si poate fi cumparata la un pret estimat intre 30 de milioane euro si 40 de milioane euro.

 

 

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva