Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

O casă care profită de înălţime pentru a evita restricţiile locale de urbanism

Aceasta locuinta din Rusia se remarca cu usurinta dintre celelalte constructii care o inconjoara datorita acoperisului a carui panta este neobisnuit de abrupta. Biroul de proiectare Chvoya a proiectat casa din Pribylovo, o volumetrie cu forme contemporane ai carei proprietari doreau sa beneficieze de perspectivele spre golful Vyborg.
O casă care profită de înălţime pentru a evita restricţiile locale de urbanism

Avand in vedere ca regulamentul local de urbanism limita suprafata construita a noii case pe o zona mica, in partea din spate a terenului arhitectii au decis sa se adapteze si sa construiasca un volum compact, cu trei niveluri si ferestre mari amplasate la inaltime care se permita vederi panoramice.

 

Construita in satul Pribylovo, locuinta moderna reuseste sa pastreze cateva elemente traditionale, precum fatada din lemn vopsit si acoperisul inclinat. In vreme ce limbajul arhitectural al casei este asemanator cu alte constructii invecinate, volumul acesteia este semnificativ mai inalt, usor de identificat. Placi din lemn de pin finiseaza pe exterior volumul contrastand placut cu invelitoarea din tabla neagra, folosita si la obloanele de la parter. 

 

Vitrajele si luminatoare strapung pe toate laturile anvelopanta astfel ca interioarele sunt scaldate in lumina naturala si le ofera membrilor familiei o conexiune vizuala cu gradina si imprejurimile casei. Un sir de vitraje, ce pornesc din pardoseala si merg pana in tavan, marcheaza zona de zi de la nivelul parterului. Avand in vedere ca sunt orientate spre nord arhitectii au prevazut o protectie suplimentara sub forma unor obloane din acelasi lemn de pin.

 

La nivelul parterului au fost amenajate spatiile comune, in vreme ce etajul contine patru dormitoare cu bai iar ultimul nivel este amenajat ca studio. De aici, prin intermediul unei ferestre generoase se poate admira zona golfului si marea. Interioarele au fost finisate cu ajutorul materialelor naturale, predominand lemnul si piatra. Paleta de culori este dominata de nuantele neutre, accentele fiind obtinute cu ajutorul mobilierului si al accesoriilor.

 

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România