Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Noua scoala proiectata de Archi5 creeaza o emblema a arhitecturii durabile pariziene

Noua scoala proiectata de Archi5 creeaza o emblema a arhitecturii durabile pariziene

Designul proiectului de restructurare si extindere a scolii s-a bazat pe o buna intelegere si aplicare a caracteristicilor de baza. Grupul scolar a suferit multe esecuri in urma suprapunerii functiunilor care au condus la multe discrepante in fluxurile de circulatie si pierderea vizibilitatii asupra gradinitei si a accesului in spatiul respectiv dinspre bulevardul Carnot. Amplasarea in cadrul urban si scopurile intrinseci ale programului i-au ajutat pe arhitectii de la Archi5 sa realizeze un proiect care sa ofere zonei un reper vizual, un punct de intalnire si de relationare intre membrii comunitatii.

 

Cladirea a fost inserata intr-un mod foarte subtil in cadrul urban existent fara a diminua in vreun fel caracteristica principala de a fi un spatiu public prin tipul de functiune pe care il gazduieste. Descompunerea volumelor a permis includerea unui nou echipament in organizarea spatiului gradinitei, care respecta in acelasi timp proportiile cladirilor invecinate. Arhitectii au propus o strategie integranta cu doua scopuri complementare; o compozitie volumetrica care sa permita citirea programelor functionale ale fiecaruia beneficiind si de accese separate iar celalalt urmarea obtinerea unei coeziuni la nivelul intregului grup scolar cu o noua fatada urbana catre bulevardul Carnot.

 

 

Proiectul face parte dintr-un proces de optimizare al intregului buget si de includere al criteriilor legate de mediu si dezvoltare durabila. A fost construit in conformitate cu prevederile planului climatic al metropolei Paris, reprezentand 50kWh/m3/an astfel ca in timpul procesului de proiectare si de executie s-a tinut cont de cerintele tehnice ale programului, importanta pentru linia arhitecturala a proiectului, durabilitatea si optimizarea costurilor, costurile pentru mantenanta si materialele necesare, siguranta in exploatare si optimizarea mantenantei sistemelor tehnice implementate.

 

Principii ale dezvoltarii durabile se regasesc in diferitele dotari si materialele implementate in cadrul proiectului precum ventilarea naturala, incalzirea aerului prin tubulaturi ingropate, cadre din lemn si fatade usoare, precum si un acoperis vegetal foarte bine izolat pe partea de nord in timp ce pe sud au fost amplasate panouri foto-voltaice.

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://www.worldarchitecturenews.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România