Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Nou restaurant frantuzesc in Seul

Nou restaurant frantuzesc in Seul

Acest mic restaurant din Seul, Korea avand o suprafata de doar 306mp este ultima creatie a echipei locale BANG by MIN. Condusi de Sae Min Oh, arhitectii au reusit sa realizeze un spatiu care sa ofere o experienta culinara intima in zona Gangnam a metropolei care se evidentiaza prin forme arhitecturale indraznete.

 

Initial cladirea in care a fost amenajat restaurantul era un imobil clasic din caramida, construit in perioada anilor 1980. Propunerea arhitectilor a fost de a moderniza spatiul prin folosirea unor forme simple, de un alb stralucitor. La interior au fost inserate si o serie de culori astfel incat sa se diferentieze anumite zone: zona aurie este cea publica si leaga accesele catre restaurant, zonele portocalii sunt spatii neutre, semi-publice in timp ce spatiile finisate in mov sunt cele mai intime, retrase.

 

 

Sae Min Oh declara urmatoarele: „Am dorit sa exprim armonia spatiala a Estului si Vestului. Consider ca spatiile Estice urmaresc aceasta idee de armonie si au elemente componente mult mai delicate in timp ce spatiile Vestice urmaresc o oarecare ordine si functionalitate. Am dorit ca cele doua tari, Korea si Franta avand concepte atat de diferite unele de celelalte, sa beneficieze de un spatiu in care se se echilibreze si sa fuzioneze, prezentandu-se unitar ca o experienta deosebita.”

 

Pentru echipa locala de arhitecti, baza folosita in restaurant, de un alb stralucitor, iluminat indirect a reprezentat un fundal simplu si moderat, beneficiind la etaj de cateva insertii din lemn pentru o nota contemporana. Intregul proiect a fost organizat in forma literei „L” astfel incat clientii sa poata privi spre exterior catre o gradina de pini, aceasta fiind si sursa care a generat alegerea numelui restaurantului: „La Ville de Pins” (Satul de pini).

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://www.worldarchitecturenews.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva