Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Muzeul Stadel isi schimba interioarele cu ajutorul tunelurilor de lumina

Muzeul Stadel isi schimba interioarele cu ajutorul tunelurilor de lumina

 

Compania locala Schneider Schumacher a fost la conducerea acestui proiect iar vizitatorii sunt impresionati de estetica noua a spatiilor si de dotarile implementate ce vizeaza reducerea consumului de energie.

 

Proiectul de renovare a inclus realizarea unei extinderi amplasata pe axul central al cladirii ce urmareste sa reintregeasca organizarea spatiala de la interior. Foaierul central si toate nodurile de circulatie verticala au fost refacute pentru a permite accesul persoanelor in varsta si a celor in scaun cu rotile. O noua zona de expozitie a fost creata la nvielul parterului, in timp ce spatiile administrative, sala de prelegeri si biblioteca au fost mutate in aripa de vest.

 

Pe langa aceste modificari spatiale si reorganizari functionale, muzeul a fost supus unor lucrari care vizau imbunatatirea performantelor energetice. S-a urmarit reducerea consumului de energie cu iluminatul artificial, prin schimbarea surselor, inserarea unui sistem de control integrat si printr-o mai buna folosire a luminii naturale. De asemenea prin folosirea unui sistem de inmagazinare a caldurii s-a reusit mentinerea unui climat interior optim cu un consum minim de energie.

 

Asa cum au remarcat si membrii juriului, „orasul Frankfurt a primit nu doar un spatiu de expunere deosebit, dar si o cladire eficienta energetic”.

 

Mai multe informatii gasiti pe http://inhabitat.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România