Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Motoare profesionale de eliminare a fumului

Potrivit statisticilor, majoritatea oamenilor mor in incendii nu din cauza unei flacari deschise, ci ca urmare a inhalarii fumului.
Motoare profesionale de eliminare a fumului

Fumul are o viteza de propagare mult mai mare, motiv pentru care sistemele de stingere a incendiilor nu sunt suficiente, fiind necesara instalarea unor motoare desfumare.

Un sistem modern de eliminare a fumului functioneaza pe principiul redistribuirii fluxului de aer, prin indepartarea produselor de ardere din zona periculoasa spre exterior. In schimb, in incaperi este furnizat aer curat, adecvat pentru respiratia normala.

Un astfel de sistem permite ca numarul maxim de persoane sa iasa din zona de incendiu fara un risc serios pentru sanatate, ceea ce inseamna ca posibilitatea de otravire cu substantele toxice rezultate in urma arderii sunt reduse la minimum.

Pentru eliminarea fumului, se foloseste un sistem de ventilatie cu aer fortat si evacuare, care nu numai ca elimina aerul otravitor si il inlocuieste cu aer respirabil, ci serveste si ca unul dintre elementele sistemului de siguranta impotriva incendiilor, ajutand la evacuarea persoanelor din cladire.

Scopul sistemului de indepartare a fumului

Instalarea ventilatiei de eliminare a fumului se realizeaza cu ajutorul motoarelor desfumare.

Acestea sunt instalate in locurile cu cel mai mare risc pentru sanatatea umana, inclusiv coridoarele cu o lungime de 15 metri, toate coridoarele de la etajul al doilea si de mai sus, cladiri rezidentiale inalte, magazine, galerii de cumparaturi, saloane cu o suprafata mare, subsol, parter, statii de benzina, institutii de invatamant, birouri, cladiri de birouri.

In cladirile publice, sistemele de eliminare a fumului sunt instalate numai daca inaltimea lor depaseste 28 de metri. De asemenea, astfel de sisteme sunt necesare pentru incaperile care nu au iluminat natural, destinate sederii in masa a oamenilor.

Sistemele sunt montate pentru depozite, vitrine, locuri pentru depozitarea substantelor combustibile.

Parcarile si statiile de benzina, precum si alte locatii de congestie auto sunt potential inflamabile, in aceste cazuri fiind obligatorie asamblarea tuturor elementelor sistemelor de protectie impotriva incendiilor, inclusiv cele de evacuare a fumului.

Pentru astfel de obiective, se aplica standarde de proiectare concepute pentru depozite, dar impartite in zone separate de pana la 1,6 mii de metri patrati. Toate motoarele de desfumare sunt in mod necesar echipate cu senzori si supape anti-fum.

Pentru centre comerciale exista diverse sisteme de securitate, inclusiv partitii mici functionale. Nu sunt obstacole pentru circulatia maselor de aer pe tavan, ci deschideri speciale in plafoane, cu motoare desfumare utilizate pentru iesirea naturala a fumului.

Asigura eliminarea rapida a fumului

Acest sistem functioneaza in detrimentul ventilatoarelor, care directioneaza aerul care trece prin canale. Utilizarea motoarelor desfumare asigura localizarea si eliminarea rapida si eficienta a fumului si a produselor toxice rezultate in urma arderii, contribuind la evacuarea sigura a persoanelor in caz de incendiu.

Proiectarea si instalarea unui sistem fiabil de indepartare a fumului, care sa indeplineasca toate cerintele standardelor de stat si care garanteaza siguranta persoanelor din cladire in caz de incendiu este o sarcina pentru profesionistii reali.

Numai o companie cu reputatie, care utilizeaza echipamente climatice de la producatori mondiali de renume, le poate oferi clientilor un serviciu fiabil, care sa respecte toate standardele, si un sistem tehnic avansat de desfumare, pentru obiective de orice complexitate.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
UNILUX CONSTRUCT
Lucru în România