Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

MELEX - ELECTROMOBILITATE de 50 ani

Acum jumătate de secol în urmă, când cuvântul „electromobilitate” nu exista încă în lume, compania poloneză MELEX stabilea deja această tendință în dezvoltarea industriei auto globale. Istoria mărcii a început cu producția unui vehicul de golf simplu pentru piața americană.

MELEX - ELECTROMOBILITATE de 50 ani

Produsul din Polonia a fost foarte bine primit în străinătate și a câștigat rapid o mare parte din piața SUA. Melexurile au fost competitive nu numai din cauza prețului scăzut, ci și a calității ridicate în execuție.

 

MELEX - ELECTROMOBILITATE de 50 ani
MELEX - ELECTROMOBILITATE de 50 ani

Este demn de remarcat faptul că Melex a fost primul producător din lume care a utilizat controlul electronic al motorului electric în vehicule. De asemenea, compania MELEX a introdus primele vehicule de golf cu motor cu combustie, a căror producție s-a încheiat în anii 1990. Melex a transportat până la 10.000 de vehicule în SUA anual.

După schimbarea clientului țintă ca răspuns la nevoile pieței, Melex a diversificat și introdus o serie de soluții inovatoare. Astfel au fost dezvoltate modele noi de vehicule comerciale, de marfă și de pasageri, precum și modelele speciale, cum ar fi ambulanțele, dricurile electrice și vehiculele poștale. Compania și-a dezvoltat aripile prin rețeaua de dealeri și astfel Statele Unite au fost înlocuite cu alte piețe noi din Europa de Vest și de Sud.

Anul acesta, marca Melex își sărbătorește ziua de naștere de 50 ani și se dovedește a fi surprinzător de plină de viață pentru vârsta sa.

MELEX - ELECTROMOBILITATE de 50 ani

Mașinile electrice ale acestui brand nu concurează cu Tesla, Jaguar, Audi, însă le merge bine pe piața vehiculelor electrice mici destinate deplasărilor scurte.

Astăzi, compania poloneză Melex produce peste 1.000 de vehicule anual în trei categorii: cargo, pasageri și speciale. Aproape 2/3 dintre acestea sunt exportate în foarte multe țări, printre care și în România. Noi, cei de la Autolog Greenline, suntem onorați să reprezentăm marca Melex pe piața de autovehicule electrice din România.

Cele mai recente planuri ale producătorului polonez includ doua modele de camioane electrice de marfă de 3,5t cu o capacitate de încărcare de până la 2 tone - mai jos le prezentăm lângă modelele legendare ale acestui brand.

Îi dorim lui Melex cel puțin încă 50 de ani de dezvoltare dinamică!

MELEX - ELECTROMOBILITATE de 50 ani
MELEX - ELECTROMOBILITATE de 50 ani
MELEX - ELECTROMOBILITATE de 50 ani

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
AUTOLOG GREENLINE