Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Marele Zid Chinezesc va fi restaurat cu ajutorul dronelor

Cu o lungime de peste 21.000 de kilometri, Marele Zid Chinezesc este poate constructia cel mai dificil de intretinut din intreaga lume. In consecinta, segmente de zid din zone greu accesibile se afla intr-o stare avansata de degradare.
Marele Zid Chinezesc va fi restaurat cu ajutorul dronelor

Solutia vine din partea tehnologiei. Compania americana Intel lucreaza cu Fundatia Chinei pentru Conservarea Patrimoniului Cultural pentru a lansa mai multe drone care vor realiza fotografii 3D de inalta rezolutie de-a lungul zidului. Cu ajutorul inteligentei artificiale, va fi obtinuta o imagine de ansamblu a starii acestuia, in functie de care se va decide care sectiuni au nevoie de reparatii mai intai.

Este vizata in prima faza portiunea Jiankou, situata pe dealurile abrupte cu privelisti panoramice de la nord de Beijing.

“Una dintre cele sapte minuni ale lumii, Marele Zid Chinezesc a fost expus timp de mii de ani erodarii exercitate de fenomenele meteorologice. Unele parti se afla pe pante abrupte, iar acest lucru reprezinta o mare problema in ceea ce priveste asigurarea unei mentenante zilnice. Parteneriatul cu Intel a deschis noi cai de a prezerva zidul”, a spus Li Xiaojie, presedintele fundatiei.

 

Foto: Wikimedia Commons/ Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 Unported

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva