Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

MAPEI - Protectia peretilor si a zidariilor impotriva apelor de precipitatii

MAPEI - Protectia peretilor si a zidariilor impotriva apelor de precipitatii
Film de prezentare a unui produs de protectie si impermeabilizare, incolor, pe baza de rasini silanice si siloxanice in dispersie apoasa denumit ANTIPLUVIOL W. Realizarea video surprinde eficacitatea tratamentului dupa aplicarea pe o zidarie din caramida si pe mortarul dintre caramizi evidentiind efectul de respingere al apei.

ANTIPLUVIOL W
este o solutie gata de utilizare, incolora, pe baza de rasini silanice si siloxanice, cu capacitate mare de penetrare, pentru materialele minerale intalnite in mod normal in constructii, carora le confera dupa tratament, impermeabilitate si durabilitate.

ANTIPLUVIOL W se aplica pe suporturi minerale absorbante si uscate: beton, tencuieli de ciment, zidarie din caramizi, piatra naturala, etc. si se utilizeaza numai pentru suprafete verticale sau oblice, excluzand suprafetele orizontale pe care balteste apa.

- Nu se poate folosi ca protectie pe peretii care au infiltratii ascensionale de apa prin capilaritate!

Este un protector eficace impotriva agentilor agresivi din atmosfera, adusi in interiorul materialelor de apa de precipitatii, si nu alteraaza aspectul estetic al suportului pe care este aplicat.
Hidrofobizarea materialelor tratate imbunatateste efectul de autocuratare in cazul fatadelor si reduce substantial dezvoltarea si cresterea in timp a muschilor si a algelor.

Modul de actiune al tratamentului cu ANTIPLUVIOL W se poate explica in felul urmator: dupa aplicarea pe suport, solutia patrunde in interiorul lui si reactioneaza cu umiditatea existenta in porii si capilarele materialului, formand astfel, un strat hidrofob care are ca efect respingerea apei.

Important: aplicarea protectiei hidrofobizante pe elementul sau suprafata care se va proteja, nu duce la formarea unui strat de suprafata si de aceea nu modifica coeficientul de permeabilitate la vaporii de apa, lasand aproape neschimbata culoarea materialului protejat.

Protectia are o optima rezistenta la alcalii, la razele UV si un efect hidrofob de foarte lunga durata.

Aplicarea este foarte simpla, se executa intr-o singura operatiune, aplicand straturi succesive, umede pe umed pana la saturarea suportului, folosind o pensula, bidinea sau un trafalet pentru suprafete mici sau o pompa airless pentru suprafete mari.

Atentie, dupa aplicarea acestui tip de hidrofobizant, pe suprafata tratata nu se mai pot aplica vopsele sau alte acoperiri!


Gama de materiale de hidrofobizare Mapei contine urmatoarele tipuri de materiale:

ANTIPLUVIOL W, hidrofobizant pe baza de rasini silanice si siloxanice in dispersie apoasa
ANTIPLUVIOL, hidrofobizant pe baza de rasini siliconice in dispersie apoasa
ANTIPLUVIOL S, hidrofobizant pe baza de rasini siloxanice in solvent


SISTEME PENTRU PROTECTIA ZIDARIILOR LA APA DE PRECIPITATII, Sistem Mapei
Sistem de hidrofobizare si tratament de reducere a umiditatii prin reducerea absorbtiei si efectul de respingere a apei de precipitatii, pentru suprafete verticale tip: zidarie din caramida, zidarie din piatra sau zidarie mixta, tencuieli minerale, beton aparent, placaje cu placi din piatra naturala, etc.
- strat suport
- aplicarea hidrofobizantului
- protejarea suprafetei

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva