Magazinul Xtra Herman Miller din Singapore

Inspiratia arhitectilor din echipa P.A.C. pentru designul magazinului Herman Miller din Singapore a fost preluata din produsele acestuia, scaunele de birou. Multitudinea colectiilor create de designer de-a lungul anilor este intruchiparea filozofiei, culturii si a aspiratiilor acestuia, manat in permanenta de dorinta de a inova, de a combina tehnologia si arta pentru a produce obiecte de cea mai buna calitate, foarte utile si care tin cont de necesitatile utilizatorilor.
Studiind procesul de creare al unui scaun marca Herman Miller, care ajunge sa combine inovatia in domeniul formei, al structurii si materialelor pentru a obtine o suprafata care se muleaza pe corpul uman, propunerea arhitectilor a cautat sa dezvolte o „fata” pentru magazin care sa se „muleze” pe spatiul gazda – Xtra.
La baza procesului de creatie au stat patru idei centrale: definirea unui spatiu nou in cadrul altui spatiu, ergonomia formelor, elemente modulare repetabile si folosirea unui proces de fabricatie digital.
Spatiul magazinului Herman Miller este exprimat cu ajutorul unei anvelopante din furnir si care datorita formei se contureaza ca o entitate independenta. Suprafata perforata permite o conexiune la nivel vizual dar in acelasi timp pastreaza identitatea ambelor magazine.
Asemeni scaunelor de birou proiectate de Herman Miller care se adapteaza pozitiei corpului si miscarilor pe care acesta le face, anvelopanta propusa este capabila sa se adapteze structurii existente si a traseelor urmate de clienti prin magazin. Suprafetele continue ce alcatuiesc fatada, peretii, tavanul si zona de acces ii invita pe clienti in magazin si ii calauzesc pe acestia in periplul lor in lumea scaunelor.
Forma complexa a anvelopantei a fost realizata prin prinderea modulelor triunghiulare unele de celelate astfel incat sa genereze o suprafata rigida, tesuta, cu doua straturi. Pentru a fi eficienti in procesul de fabricatie arhitectii au ales doar trei dimensiuni standard cu care au lucrat si au ajuns sa foloseasca 4000 de bucati.
Daca este sa comparam cu designul si medodele de constructie traditionale, realizarea acestor suprafete ar fi necesitat proiectare simultana si un proces continuu pe parcursul tutror etapelor proiectului. Arhitectii au ales ca intregul proces sa beneficieze de un control parametric astfel incat sa se garanteze pecizia si corectitudinea formelor.
Rezultatul obtinut este un element arhitectural care se hraneste din filozofia lui Hermann Miller, suprafata din lemn creaza o ambianta placuta si lejera in timp ce structura si modul de asamblare al acesteia exprima procesul dinamic care combina tehnologia si designul.
Mai multe informatii gasiti pe: http://www.e-architect.co.uk
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa



Programul efectuează verificarea la străpungere, ținând cont de armătura introdusă și de criteriile codului de beton selectat.
Codurile care au fost implementate în această versiune sunt următoarele:
- Codul structural spaniol "Código Estructural"
- Eurocode 2 și anexele naționale
- ACI 318 08
- ACI 318 11
- ACI 318 14
- ACI 318 19
Rapoartele/Breviarele includ si aceste cantități a armăturilor la străpungere.

Planșa arată informațiile despre armătura la străpungere, inclusiv dornurile.

A fost încorporată posibilitatea utilizării armăturii la străpungere PSB ® Peikko.
Programul conține toate datele furnizate în documentul ETA ( Evaluarea tehnică europeană ). Pentru a utiliza sistemele de armare Peikko, alegeți pur și simplu unul dintre cele mai utile sisteme din baza de date. Baza de date a sistemelor PSB ® Peikko se actualizează constant cu datele de la producător.

PORTAL FRAME GENERATOR
Implementarea normativului de vant prin anexa nationala: SR EN 1991-1-4:2006/NB:2017 (Romania)

Implementarea normativului de zapada prin anexa nationala: SR EN 1991-1-3:2005/NA:2017 (Romania)

CYPE CONNECT SI STRUBIM STEEL
În versiunea 2024.a a StruBIM Steel și CYPE Connect, a fost implementată posibilitatea introducerii secțiunilor I cu vute.
Export / import:
Informațiile parametrice ale vutelor au fost incluse în exportul CYPE 3D și CYPECAD în format IFC.
StruBIM Steel și CYPE Connect importă barele conținute în aceste fișiere IFC și, în cazul secțiunilor cu vute, sunt importate cu informațiile parametrice menționate anterior.



Începând cu versiunea 2024.a, atunci când partajează modelul pe platforma BIMserver.center, utilizatorii au acum opțiunea de a partaja planșe, rapoarte de cantități și rapoarte de verificare a îmbinărilor.