Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Magazia - raspuns la problema spatiului insuficient

Magazia - raspuns la problema spatiului insuficient

1)  Dimensiunea si scopul constructiei

Ati pornit de la ideea ca aveti nevoie de mai mult spatiu, insa acum este momentul sa va ganditi cat spatiu este necesar pentru a va realiza scopul propus. O magazie poate fi folosita atat pentru stocarea utilajelor pentru gradinarit, sau poate deveni un spatiu locuibil suplimentar, cum ar fi un birou, un loc de joaca pentru copii, un atelier pentru hobby-uri, etc. In consecinta, scopul magaziei va dicta amenajarile ulterioare, de la ferestre si pana la racordarea la apa sau electricitate. In consecinta, sfatul nostru este sa masurati dimensiunile lucrurilor pe care doriti sa le stocati inauntrul magaziei, si adaugati un spatiu suplimentar pe care sa il folositi si in alte scopuri, daca este nevoie.

2) Autorizatia de construire

Amplasarea unei astfel de constructii in curte sau in apropierea casei se supune legii 50 de autorizare a constructiilor si, indiferent de marimea si de materialele din care este executata, este necesara obtinerea unei autorizatii de construire. 

3) Tipul de constructie si costurile

Magazia dumneavoastra poate sa fie prefabricata si gata de achizitionat de la un magazin pentru constructii si amenajari, sau puteti desigur colabora cu un arhitect care sa va ajute sa obtineti o magazie personalizata, imbinata cu celelalte amenajari ale curtii si cu casa. Avantajele unei astfel de constructii pornesc de la costurile reduse, usurinta in montaj, iar procesul de amenajare nu ocupa mult timp. Cu toate acestea, magaziile prefabricate se preteaza mai mult pentru depozitare sau lucru, nefiind recomandate ca spatiu locuibil. Pentru aceasta, puteti consulta un arhitect si, desi este un proces de mai lunga durata, puteti obtine o constructie care sa raspunda la aceste cerinte. Nu uitati insa ca si costurile cresc o data cu amploarea proiectului si bineinteles ca sunt direct proportionale cu materialele pe care le veti utiliza. 

4) Timpul de executie

Daca alegeti sa achizitionati o magazie de tip prefabricat, retineti ca cele mai multe lanturi de magazine lucreaza cu echipe care pot va pot veni in ajutor la procesul de instalare, contra cost. Astfel, o constructie prefabricata poate sa fie gata de folosit intr-o zi, maxim doua. In acest calcul, nu este prevazuta insa executia fundatiei. Atunci cand proiectul este mai complex si lucrati cu un arhitect, durata de executie poate sa varieze de la cateva zile pana la aproximativ o luna, in functie desigur de amploarea proiectului pe care vreti sa il implementati. 

 

Indiferent de destinatia spatiului obtinut, constructia unei magazii merita luata in considerare. Daca si dumneavoastra sunteti de parere ca acest spatiu este o completare benefica a casei, nu ezitati sa ne impartasiti opiniile! 

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România