Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Locuinta noua pe o structura veche

Locuinta noua pe o structura veche

 

La interior spatiile au fost organizate pe lung, de o parte si de alta a intrarii. Astfle, spatiile publice precum zona de zi, locul de luat masa si bucataria au fost plasate spre partea din spate, cu deschidere spre terasa. Spre strada au fost organizat la pachet doua dormitoare pentru oaspeti deservite de o baie comuna, in timp ce dormitorul matrimonial cu dressing, doua bai si sala de fitness ocupa spatiul din stanga intrarii. Ca legatura intre cele doua zone, a fost amenajat un spatiu inchis ce gazduieste biroul.

 

 

Echipa de la Tonic a fost in acelasi timp proiectant si constructor, astfel ca s-a confruntat cu provocari de natura organizatorica pentru ca noua casa trebuia sa fie in acelasi timp cu spatii mari, ample si vitraje generoase dar trebuia sa fie si eficienta energetic. Solutia a venit odata cu alegerea unui acoperis inclinat, realizat pe structura din lemn si otel. Aceasta structura compozit, proiectata cu ajutorul echipei North Caroline Solar Center, a asigurat amplitudini diferite pentru camere mentinand mai usor in parametri climatul interior iar la exterior sustine o pergola din lemn masiv care ofera protectie impotriva razelor soarelui pe timpul verii. Iarna soarele poate patrunde in casa pentru a o incalzi in mod natural eficientizand astfel consumul de energie. Un bandou de ferestre amplasate sub streasina, pe fatada cu strada aduce un plus de lumina neutra astfel ca atmosfera interioara este una echilibrata.

 

 

Pentru a reusi sa se incadreze in valoarea de 180$/mp ceruta de beneficiari, metodele de constructie folosite pentru ridicarea casei au fost cele standard, cu materiale uzuale care au fost reinterpretate si folosite intr-un mod inedit, cum este cazul placarii din lemn folosite pentru fatada astfel incat sa se obtina riflaje orizontale ce ii dau un aspect interesant.

 

Mai multe informatii gasiti pe www.archdaily.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva