Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Locuinta lui Jayme, materiale naturale si design contemporan

Locuinta lui Jayme, materiale naturale si design contemporan

Jayme a ales sa renoveze locuinta insiruita din Philadelphia pentru a-i servi drept exemplu in promovarea propriei afaceri, CraftworkHome o firma de design&built (proiectare si constructie) specializata in mobilier si beton aparent.

 

A pornit de la o structura ce dateaza din 1880 care apartinea unei vechi zone industriale de textile ce cu timpul a decazut si a fost lasata sa se degradeze. Misiunea lui a fost de a restaura casa si de a o transforma intr-o versiune moderna a cladirii initiale.

 

Munca lui Jayme este influentata de designerul Geoge Nakashima si de Henry Macer, arheolog, colectionar si designer. Locuinta ajunge sa prezinte principiile de design promovate de companie precum si sustinerea pe care o acorda arhitecturii durabile, prin folosirea materialelor din surse locale sau a obiectelor refolosite.

 

 

Betonul aparent folosit in diferite camere ale locuintei la blaturi, glafuri si lavoare este combinat cu placi de ceramica refolosite, piatra si sticla. Intr-adevar daca este sa gandim in ansamblu, intreaga casa este din materiale reciclate.

 

Trei ani mai tarziu, schimbarile facute sunt spectaculoase obtinandu-se o locuinta moderna, cu atmosfera placuta si primitoare si mai ales, cu respect fata de mediul inconjurator.

 

Mai multe informatii gasiti pe www.apartmenttherapy.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva