Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Locuinta contemporana in apropierea parcului Belsize, Londra

Locuinta contemporana in apropierea parcului Belsize, Londra

Ultimul proiect rezidential realizat de Andy Martin Architects consta intr-o interesanta reamenajare si extindere a unui spatiu existent folosit ca garaj pentru reparatii mecanice.

 

Mews 02 este o locuinta unifamiliara amplasata in vecinatatea parcului Belsize iar beneficiarii, o familie formata dintr-un muzician si un designer au dorit transformarea spatiului intr-o casa cu patru niveluri, avand ca element central zona de zi si versatilitatea.

 

La prima impresie, cand se patrunde prin poarta de intrare, curtea scufundata seamana cu o cariera de piatra, ai carei pereti negri precum carbunele trec de la exterior spre zona din spate, zona interioara a locuintei. Jocul de umbre si lumini sau de alb si negru este imediat sesizat, pardoseala uniforma facand usor trecerea intre fiecare nivel, contrastand puternic cu peretii inchisi la culoare. Axa peretelui genereaza culuarul de circulatie iar arhitectul a folosit acest element pentru a separa fiecare nivel.

 

O caracteristica importanta a acestui proiect este modul in care s-au realizat vitrajele pentru a atrage lumina naturala in toate spatiile. Arhitectul a propus o serie de panouri din lemn sau sticla si chiar vegetatie pentru a proteja vizual spatiile interioare, oferind o atmosfera unica atat pe timpul zilei cat si al noptii.

Arhitectura spatiilor realizate este dictata de o serie de elemente contrastante: eleganta si textura, greutate si imponderabilitate, lumina si intuneric.

 

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://www.e-architect.co.uk

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Blocuri individuale pentru suflante-seria OMEGA.jpg
Blocuri individuale pentru suflante-seria OMEGA.jpg
Blocuri individuale pentru suflante-seria OMEGA
Blocuri individuale pentru suflante-seria OMEGA
parket
parket
MG_2757
MG_2757
Locuinta contemporana in apropierea parcului Belsize, Londra

Ce ţi-a plăcut cel mai mult la colaborarea cu De-a Arhitectura?

Mi-au plăcut mult, și îmi plac în continuare, echipa și misiunea. Sunt două lucruri ce se antrenează reciproc în a avansa, iar asta e o combinație ce inspiră!

Ce a fost mai dificil la colaborarea cu De-a Arhitectura?

Am avut o perioadă de vreo 2-3 ani când am coordonat proiectul pentru zona de vest a țării. Oricât de mult mi-a plăcut să mă ocup de asta, a fost foarte dificil de integrat în programul meu la un moment dat. Am pasat deci ștafeta altei colege și mă bucur să văd că proiectul merge cu același avânt înainte. Hip-hip pentru Dana Ardelean!

Ai fost marcată de întâlnirea cu vreun profesor, pe parcursul educaţiei tale? Povesteşte-ne în câteva rânduri şi spune-ne cum a influenţat experienţa ta prezenţa ta în clasa De-a arhitectura?

Da! Și buni, și răi. Și i-am recunoscut apoi în activitatea mea de coordonator. Am văzut, vizitând diverse clase din program, ce mare este diferența dintre cele două extreme. Copiii sunt foarte puternici și foarte fragili în același timp. Cred că cel mai important lucru pe care l-am învățat este că au nevoie, în primul rând, de respect! Să fie respectați ei, ca persoane, și să învețe de la persoane ce se respectă și ce își respectă meseria.

Ce te interesează în momentul de faţă şi cum îţi alimentează proiectele?

Mă preocupă de ceva timp modul în care este practicată și percepută în prezent meseria de arhitect. Potențialul profesiei de a modela viitorul, de a colabora și de a integra experiențe atât de diverse, de a se reinventa; mediul construit pe care îl generează, sincopele, rețelele și reușitele sale.

Toate aceste gânduri au determinat activitatea mea diversă: ca practician prin F O R, implicarea în OAR [n.r. Ordinul Arhitecţilor din România], respectiv în coordonarea programelor de tip anuală și bienală de arhitectură în ultimii trei ani, De-a arhitectura, atelierul anului II și apoi IV de la FAUT [n.r. Facultatea de Arhitectură şi Urbanism Timişoara].

Lucrez în prezent la un proiect ce încearcă să le pună pe toate astea sub un singur acoperiș – nume de cod: D E L T A.

„Privește orașul!”//Ilustrație: Sorina Vazelina
„Privește orașul!”//Ilustrație: Sorina Vazelina

Spune-ne câteva cuvinte despre cele mai frumoase dintre proiectele tale care au atins comunitatea, oraşul.

Cel mai frumos și cel mai recent proiect al meu, care este dedicat orașului, este BETA – bienala timișoreană de arhitectură. Este un program complex ce întoarce orașul și profesia pe toate fețele, le prezintă, discută și expune în moduri foarte diverse, toate având un scop comun: acela de a înțelege spațiul construit ca pe un gest cultural despre care se discută, și ce se construiește, cu responsabilitate, prin colaborare. „Privește orașul!” a fost tema din 2016. Pentru că e mare, v-aș propune că aflați singuri mai multe vizitând site-ul betacity.eu sau achiziționând catalogul pe care sper să îl lansăm la toamnă.

Care este motto-ul tău personal?

Nu am unul.

Locuinta contemporana in apropierea parcului Belsize, Londra

Echipa ta are nevoie de whiteboard mare cât un perete sau tinde să scrie oriunde? Vezi ASLAN® - WB-995 - Folie autocolanta Whiteboard Premium

E tipul de folie ideală pentru orice activitate individuală sau echipă, înlocuind tradiționalul whiteboard. Se aplică pe orice suprafață dură și ajută mediul creativ.

Locuinta contemporana in apropierea parcului Belsize, Londra

Similară, cu aplicabilitate doar pe mediu transparent este ASLAN® - CB 90 - Memoboard Transparent. Dacă vă întrebați cum își permiteau actorii în filme să scrie pe geamuri, deja aveți un răspuns. Memoboard nu e joc, e un lucru serios.

Artă murală la preț accesibil - ORACAL® 638 - Folie Adeziva Wall Art

Folia adezivă Wall Art este opțiunea accesibilă și rapidă pentru a decora pereți. Confecționat din PVC cu grosime de 80 de microni, acest tip de autocolant pentru pereți se aplică ușor și vine la un preț accesibil.

Este o soluție flexibilă, ce vă permite să realizați modele variate, figuri geometrice sau orice formă de artă ați avea nevoie.

Locuinta contemporana in apropierea parcului Belsize, Londra

Folie imprimabilă cu adeziv transparent pentru printuri mari și acuratețe de senzație: ORAJET 3164

Pentru orice proiect în care aveți nevoie de printuri de mari dimensiuni, Orajet 3164 este o soluție. Din PVC de grosime substanțială și totuși fină (100 microni), folia de mari dimensiune se aplică printr-un adeziv incolor pe orice suprafețe de interior sau de exterior întrucât folia este impermeabilă.

Un alt argument să includeți Orajet 3164 este faptul că folia adezivă este încărcată electrostatic, ceea ce asigură un print de calitate superioară, de o mai bună acuratețe.

Memorable footstep- îndemnul dincolo de folia pentru laminare Floor Graphics (ORAGUARD® 255AS)

Locuinta contemporana in apropierea parcului Belsize, Londra

V-ați dorit să faceți o campanie în care să folosiți grafică de pardoseală, dar teama că nu va rezista v-a oprit? Prin aplicarea foliei pentru laminare Floor Graphics orice campanie de acest tip de mesaj publicitar poate rezista până la 6 luni.

Fabricat din PVC cu grosime de 170 de microni, folia laminată conferă rezistență printurilor indoors de pardoseală și invită spre creativitate. Aveți o idee de campanie de gen? Noi avem o soluție ca aceasta să dureze.

În loc de concluzii:

Deseori neglijat, uneori sub-evaluat ca importanță, alteori supra-evaluat financiar, rolul foliilor adezive speciale pentru publicitate / branding rămâne statutar pentru a construi imaginea firmei în lume. Dacă încă ai nevoie de suport, pe noi ne găsești pe TRIMAX.ro.

Locuinta contemporana in apropierea parcului Belsize, Londra

Montajul

La fel de importante sunt și firma cu care alegi să lucrezi și cea care se va ocupa de montaj. De efectuarea unor măsurători corecte, o execuție impecabilă a produsului și un montaj de cea mai bună calitate, țin și estetica, utilitatea și funcționalitate, pe care le aștepți de la acest tip de produs.

Cum să alegi varianta cea mai potrivită de ușă glisantă?

Întrucât în clipa de față există numeroase soluții, variante și modele de uși glisante etanșe, pentru garantarea calității, siguranța utilizării și o estetică deosebită este bine să apelezi la firme specializate, care cunosc foarte bine toate detaliile și specificațiile tehnice ale tuturor produselor necesare pentru realizarea acestui tip de uși.

Alte detalii, foarte importante, pe care trebuie să le ai în vedere sunt:

● estetica și posibilitate de personalizare a ușilor
● producătorul sistemelor folosite pentru glisare
● calitatea tuturor elementelor utilizate
● care sunt condițiile de exploatare și întreținere
● siguranța și garanția oferite
● care este durata de viață recomandată
● armonizarea cu alte elemente de decor alese
● costurile de achiziție și întreținere.

În concluzie, dacă îți dorești o variantă de ușă modernă și simplu de utilizat, cu posibilități estetice multiple, care să ocupe cât mai puțin spațiu, optează pentru o ușă glisantă etanșă!

body_mind_40689.jpg
body_mind_40689.jpg

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.