Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Locuinta adaptata contextului urban

Locuinta adaptata contextului urban

„Noua cladire promoveaza dialogul dintre aceasta si spatiul inconjurator folosindu-se de contrastul creat de forma si limbajul arhitectural cu principiile relatiilor spatiale care definesc cladirea invecinata” declara Conde.

 

Spatiul din fata casei a fost pavat si amenajat ca loc de parcare pentru doua masini in timp ce curtea din sapate este inconjurata de vegetatie si cuprinde o piscina mare si o terasa in aer liber.

 

Al doilea nivel este retras astfel incat sa se poata amenaja o terasa la inaltime, orientata spre gradina. Acest nivel a fost ocupat de un al treilea dormitor cu depozitari si baie proprie. Usile care se deshid spre terasa descoperita, asemeni obloanelor dinspre strada sunt realizate din acelasi material cu fatada astfel ca in pozitie inchisa creaza o suprafata uniforma, de culoare inchisa, ce contrasteaza placut cu restul volumului alb.

 

 

Mai multe informatii gasiti pe http://www.dezeen.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România