Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

La pavaje sau pavele contează calitatea, dar și prețurile

Dupa o zi incarcata la servciciu, de stat in trafic sau "la coada"” la supermarket vrei sa te refugiezi si sa te relaxezi in confortul casei sau curtii tale.
La pavaje sau pavele contează calitatea, dar și prețurile

Gradina este un spatiu deschis, amenajat in aer liber, care incorporeaza elemente naturale (roci, pietre, plante) si elemente create de om, al caror scop este estetic, dar in special recreativ.

In cazul unei gradini expozitionale (ex: gradina expozitionala Semmelrock), intre elementele care compun designul trebuie sa fie deplina armonie.

Aleile si obiectele de arhitectura trebuie sa se potriveasca cu stilul gradinii si al casei.

In functie de stilul ales, aleile pot fi amenajate cu pavaj din piatra naturala sau cu pavaj din prefabricate de ciment.

Un criteriu foarte important de care trebuie sa tinem cont cand alegem un pavaj este rezistenta. Materialele naturale (granit, bazalt) exploatate in conditii normale au o durata de viata foarte lunga.

Pavajul din piatra naturala se numara in continuare in topul preferintelor designerilor si al specialistilor in amenajari exterioare. Piatra naturala reprezinta una dintre cele mai elegante solutii de amenajare a gradinilor.

Se deosebesc trei mari stiluri de amenajari exterioare cu pavaj: stilul clasic, stilul rustic si stilul modern.

Pentru stilul clasic alegem un model de pavaj clasic cu linii simple de forma dreptunghiulara sau patrata. Cel mai reprezentativ model pentru acest stil este Pavajul clasic de la Semmelrock. Pavelele din aceasta gama rezolva problemele care intervin la montaj intr-un mod ingenios. Alegeti pavelele din beton rotunde, mari si mici, din gama Pavaj clasic si veti putea hotari chiar dumneavoastra felul in care vor fi asezate.

Pentru a crea un stil rustic avem nevoie de pavaje cu forme neregulate, antichizate. Cel mai reprezentativ model este Appia antica rosu vulcanic sau gri antichizat de la Semmelrock. Naturaletea si rezistenta sporita a acestui tip de pavaj ne amintesc ca frumusetea nu tine cont de trecerea timpului. Sunt solutia ideala pentru o atmosfera calda, un aspect natural si o rezistenta sporita atat pentru terasele din apropierea casei, cat si pentru alei sau zone de promenada.

Pentru stilul modern se folosesc pavaje de dimensiuni mari de forma patrata sau dreptunghiulara. Modelul recomandat este AirPave Panama produs de Semmelrock. PANAMA se adapteaza abil oricarui stil. Liniile clare, culorile calde si formatul generos transforma orice terasa intr-un lounge atractiv. Prin finisajul discret de piatra este creata o ambianta deosebit de eleganta.

Daca vrei totusi o amenajare aparte a gradinii tale, pavajul ECOgreen este solutia ideala. Acesta aduce o eleganta deosebita parcarilor si cailor de acces.

Sistemul de montare special, cu spatiu intre pavele ce permite umplerea rosturilor cu criblura sau vegetatie, este una din caracteristicile specifice gamei ECO.

Pavelele ECOgreen scot din anonimat drumurile publice, caile de acces spre garaje si locurile de parcare daca sunt exploatate distantele dintre pavele. Cu pavelele ECOgreen, suprafetele amenajate devin mult mai atragatoare si faciliteaza filtrarea apelor pluviale.

Pentru a crea un stil unitar al spatiului amenajat, zidul gardului, treptele si suporturile pentru flori trebuie placate cu modele complementare modelului de pavaj folosit. Astfel, obtinem un design armonios al spatiului amenajat.

La pavaje sau pavele contează calitatea, dar și prețurile
Pavaj clasic / Appia antica rosu vulcanic
La pavaje sau pavele contează calitatea, dar și prețurile
AirPave Panama / ECOgreen

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România