Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Jumatate din masinile produse anual in lume au in componenta si produse Sika

Jumatate dintre masinile produse anual la nivel mondial sunt construite folosindu-se produse Sika, potrivit companiei, unul dintre principalii producatori globali de produse chimice pentru industrie si constructie. De asemenea, unul din trei parbrize la nivel mondial este lipit folosindu-se adezivii Sika.
Jumatate din masinile produse anual in lume au in componenta si produse Sika

Astfel, produsele companiei ajuta industria auto sa gaseasca solutii practice la probleme cu care se confrunta, precum protejarea soferului si a pasagerilor in caz de impact si fabricarea de autovehicule usoare. Datorita Sika, automobilele sunt mai sigure, mai usoare, mai economice si se incadreaza in normele pentru protectia mediului.

 

„In ultimii 25 de ani, Sika a devenit principalul furnizor pentru industria auto, datorita adezivilor structurali pe care ii produce, a sistemelor de izolare, a solutiilor de rigidizare sau a sistemelor de reducere a zgomotului. De asemenea, Sika detine mai mult de 30% din piata globala de inlocuire a parbrizelor auto, 1 din 3 parbrize fiind lipit, la nivel mondial, cu adezivii companiei”, a declarat Radu Vieru, Head of Industry, Sika Romania.  

 

Acesta a subliniat, de asemenea, ca, pe plan local, Sika Romania este unul dintre principalii furnizori pentru industria auto. Astfel, produsele si solutiile companiei sunt folosite atat in industria producatoare, cat si in segmentul reprezentat de service-uri.  

 

Sika Romania a introdus in acest an un produs inovator folosit la montajul parbrizelor. Acest produs, Sika Tack Elite, garanteaza cei mai mici timpi de plecare in siguranta, de numai 30 de minute sau o ora in cazul masinilor echipate cu airbaguri. Practic, dupa o ora adezivul este intarit in toata masa lui, spre deosebire de produsele standard, care ajung in aceasta stare si dupa o saptamana. Aceasta performanta este datorata tehnologiei Power Cure care inglobeaza un accelerator. Astfel, in cazul unui impact, parbrizul nu se va desprinde de caroserie, pasagerii fiind protejati.

 

Clientii vor pleca in siguranta de la service, cu un parbriz nou, perfect lipit, 100% etans, caroseria fiind rigidizata la nivelul echiparii originale si calibrarea camerelor si a echipamentelor de pe parbriz se poate face imediat. De asemenea, pentru a creste gradul de siguranta, de anul trecut, Sika a inlocuit manechinele folosite in cadrul testelor la impact, acum utilizand manechine de 1,88 m inaltime si 101 kg.  greutate, astfel 95% din populatia globului fiind acoperita.

 

In plus, folosindu-se produsele Sika, greutatea unei masini este redusa cu cca. 20%, acest lucru avand un impact deosebit in consumul de carburant si in dinamica automobilului. Un alt avantaj pe care il pot simti detinatorii unui vehicul fabricat cu produsele Sika este diminuarea cu 30% a zgomotului din exterior, oferind, in acest fel, un confort acustic ridicat.

 

Reprezentantul companiei a mai afirmat ca metodele traditionale de lipire a materialelor, precum nituirea, folosirea suruburilor sau sudura, sunt inlocuite treptat de adezivi care nu genereaza doar o lipire puternica, ci si una care ofera elasticitate. Acest lucru permite realizarea proiectelor moderne din industria auto.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
SIKA Romania
Lucru în România