Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Izomineral - soluția naturală pentru construcția unei case pasive

CELCO a lansat in noiembrie anul trecut primul material mineral romanesc de izolatie, o alternativa naturala si sanatoasa la solutiile existente pe piata. Astfel, CELCO este a sasea fabrica din lume si prima fabrica din Romania care produce un material mineral de termoizolatie, natural si ignifug.
Izomineral - soluția naturală pentru construcția unei case pasive

Prin densitatea foarte mica a placilor de termoizolare CELCO IZOMINERAL se asigura un confort termic sporit in incapere, acestea constituind totodata o adevarata bariera impotriva focului, fiind un material incadrat in Euroclasa A1 de rezistenta la foc.

Pe langa obtinerea unei rezistente termice a zidariei mult imbunatatite, CELCO IZOMINERAL asigura unitate anvelopei, deoarece poate fi utilizat si pentru termoizolarea structurilor din beton, a planseelor si a stalpilor de rezistenta.

Casa pasiva trebuie sa indeplineasca cerinte extrem de exigente in privinta consumului de energie pentru incalzire si racire, a necesarului de energie primara sau a gradului de etanseitate la aer a anvelopei. Confortul termic ridicat inseamna temperaturi confortabile si constante in intreaga cladire, fara curenti de aer neplacuti, condens sau igrasie.

Energia pasiva a radiatiilor solare captata din exterior si furnizata apoi ca energie termica de unele dispozitive si de ocupantii casei sunt suficiente pentru a pastra casa la o temperatura de interior confortabila in anotimpul rece.

BCA-ul este unul dintre putinele materiale de zidarie care poate fi perceput ca un material cald. Caldura inmagazinata in blocurile de BCA si in placile de termoizolare IZOMINERAL vor fi cedate pe o perioada lunga de timp, impiedicand racirea brusca a incaperilor iarna sau incalzirea rapida a interioarelor vara. Structura poroasa a acestora face posibila preluarea umiditatii din aerul unei incaperi si redarea acestuia atunci cand umiditatea incaperilor scade, prevenind aparitia condensului.

In conditiile in care cladirile sunt in continuare responsabile pentru cea mai mare parte a consumului de energie din Romania, iar unul dintre cele trei obiective europene pentru anul 2020 este imbunatatirea cu 20% a eficientei energetice a cladirilor, CELCO IZOMINERAL contribuie substantial la indeplinirea acestui obiectiv prin: imbunatatirea coeficientului de transfer termic al zidariei, reducerea puntilor termice ca urmare a inzidirii cu rosturi subtiri, adaptabilitatea perfecta cu suprafata suport in situatiile in care zidaria este realizata din BCA si etanseizarea anvelopei cladirii prin izolarea elementelor de beton (stalpi de rezistenta, grinzi, plafoane).

Avand o conductivitate termica de Λdry = 0,050 W/m0K, o densitate de doar 160 kg/m3 si o rezistenta la compresiune de minimum 0,4 N/mm2, CELCO IZOMINERAL poate fi utilizat pentru aplicatii neportante: placarea interioara si exterioara a zidariei, placarea planseelor si a structurii de rezistenta, in vederea cresterii confortului termic si fonic al cladirii si a protectiei impotriva incendiilor.

Comparand CELCO IZOMINERAL cu alte solutii prezente pe piata de profil, acesta prezinta avantaje superioare din punctul de vedere al sustenabilitatii: stabilitate dimensionala, rezistenta la compresiune de minimum 0,4 N/mm2, o durata a vietii de minimum 45 ani, nefiind necesara inlocuirea periodica a izolatiei. Insa cel mai important avantaj este ca nu arde si nu eliberaza substante toxice, fiind fabricat din materii prime minerale, naturale.

Produsul unic este o solutie naturala si ecologica pentru termoizolare, care lasa casa sa respire, are performanta termica excelenta si protectie ridicata impotriva focului si a penetrarii apei.

Izomineral - soluția naturală pentru construcția unei case pasive
Izomineral - soluția naturală pentru construcția unei case pasive

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
CELCO