Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

India va reproduce in beton Templul Angkor Wat din Cambodgia

India va reproduce in beton Templul Angkor Wat din Cambodgia

In apropierea orasului Patna, cel de al doilea ca marime din zona de est a Indiei urmeaza sa se demareze un proiect de mari dimensiuni, foarte ambitios. Kishore Kunal presedinte al Bihar State Board of Religious Trusts promoveaza prin intermediul acestei institutii planurile in vederea realizarii unei copii a complexului de temple Angkor Wat din Cambodgia. Se doreste ca noul templu sa fie chiar mai mare decat originalul, in incercarea de a obtine titulatura pentru cea mai mare constructie religioasa din lume. Lucrarile de constructie sunt estimate sa dureze zece ani si sa coste intre 7.5m si 12.5m de lire. Noul templu va fi un spatiu religios dedicat numai religiei brahmanice (hinduiste) spre deosebire de Ankgor Wat care a fost initial construit ca templu al zeului Vishnu dar care intre timp a devenit un loc sfant pentru Budisti.

 

DSC_0299 - 800x532

 

Templul original a fost construit in intregime din piatra si este protejat ca monument UNESCO. Cu toate acestea noul templu va fi construit din beton pentru a nu avea probleme de costuri exagerate si de timp de executie. Fatadele vor fi placate cu granit astfel incat sa se pastreze imaginea originala a templului. Cu toate acestea noua constructie va diferi in multe privinte de cel original, in primul rand va fi mai mare iar cele cinci turnuri vor fi si ele mai inalte. Acestea vor fi construite din piatra, conform metodelor traditionale care au fost folosite la ridicarea originalului.

 

Trustul Templului Mahavir Mandir, institutia responsabila pentru finantarea si viziunea din spatele acestui proiect indraznet, a organizat de curand o ceremonie de incepere a lucrarilor de fundare. Costurile estimate pentru acest proiect au starnit o serie de critici, pentru ca unii sunt de parere ca banii respectivi ar putea fi mai bine intrebuintati in alte domenii. Cu toate acestea, de multi ani trustul ajuta financiar spitalele din Bahir, programele de cercetare medicala si proiectele de restaurare ale templelor, astfel ca populatia locala si-a manifestat o atitudine pozitiva vis-a-vis de aceasta initiativa.

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://www.worldarchitecturenews.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva