Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Începe programul Prima Casă 2020. Ce trebuie să știi

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) anunta lansarea programului Prima Casa 2020, in urma aprobarii de catre Ministerul Finantelor a distribuirii sumei de 1,98 miliarde de lei din plafonul total de 2 miliarde de lei alocat pentru acest an.
Începe programul Prima Casă 2020. Ce trebuie să știi
SpatiulConstruit.ro

Se mentin conditiile de garantare din partea statului, iar bancile care participa la programul Prima Casa 2020 sunt in numar de 14.

"Programul Prima Casa 2020 beneficiaza de aceleasi conditii de garantare din partea statului roman, in favoarea finantarilor acordate de catre cele 14 banci participante in program: BRD-GSG, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Banca Romaneasca, Unicredit Bank, Garanti Bank, First Bank, Marfin Bank, Leumi Bank si Intesa Sanpaolo Bank", se arata intr-un comunicat al FNGCIMM.

FNGCIMM mai precizeaza ca alocarea plafonului total intre finantatorii participanti in Programul Prima Casa a fost realizata cu aplicarea criteriilor si procedurii de evaluare a rezultatelor activitatii de creditare in cadrul programului, desfasurate de finantatori in anul 2019.

"Astfel, ponderea garantiilor acordate in anul precedent in favoarea fiecarei banci in totalul garantiilor acordate din plafonul alocat pentru acordarea de garantii in cadrul Programului Prima Casa in anul 2019, a determinat formularea unei propuneri de alocare corespunzatoare pentru anul 2020. Se asigura astfel implementarea unor criterii cantitative si calitative, menite sa optimizeze procesul de distribuire a plafonului, pentru a crea conditiile concurentiale necesare accesarii intr-o masura cat mai mare a programului de catre beneficiari", se mai arata in comunicat.

La finalul anului 2019, programul Prima Casa inregistra peste 260.000 de garantii si promisiuni de garantare, acordate pentru achizitionarea sau constructia de locuinte, pe intreg teritoriul Romaniei, se mai mentioneaza in comunicat.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România