Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

In primele noua luni din 2015, Cemacon a depasit cifra de afaceri neta pe intreg anul 2014

In primele noua luni din 2015 Cemacon a depasit cifra de afaceri neta pe intreg anul

- Crestere cu 17% a vanzarilor nete la 9 luni

- Profit operational (EBITDA-R) in crestere cu 24%

- Profit net de 15,97 milioane de lei

 

In perioada ianuarie - septembrie 2015, Cemacon, al doilea mare producator de blocuri ceramice din Romania, a depasit cu un milion de lei cifra de afaceri neta pe intreg anul 2014. Totodata, Cemacon a inregistrat o crestere cu 17% a vanzarilor nete  si un profit operational in crestere cu 24%.

 

“Rezultatele comerciale si financiare sunt semnificative; dupa primele noua luni, am depasit cifra de afaceri neta pe intreg anul 2014. Redeschiderea facilitatii de productie de la Zalau ne-a permis sa crestem volumele totale vandute, insa cea mai mare reusita este faptul ca avem o crestere valorica ce excede cresterea cantitativa, prin imbunatatirea pretului mediu de vanzare. Eforturile de imbunatatire si optimizare a portofoliului EVOCERAMIC, cresterea exponentiala a notorietatii Cemacon, impreuna cu strategiile comerciale inovatoare, ne-au facilitat o pozitionare de pret superioara, chiar daca in piata nivelul preturilor este inca redus. Avem, astfel, certitudinea ca profitul operational va creste in 2015 comparativ cu 2014”, a declarat Liviu Stoleru, Director General si Presedinte al Consiliului de Administratie Cemacon.

 

Cresterea vanzarilor a fost posibila datorita cantitatilor suplimentare obtinute prin reoperarea fabricii Cemacon de la Zalau, care a determinat cresterea capacitatii totale de productie cu 30%. Fabrica de la Recea, cea mai noua si moderna fabrica de profil din Romania, inaugurata in 2010, a functionat la capacitate maxima si costuri competitive. In al treilea trimestru, a continuat imbunatatirea nivelului marjelor de vanzare odata cu consolidarea pozitionarii premium a produselor EVOCERAMIC, cel mai performant portofoliu de produse de pe piata.  Și vanzarea de buiandrugi ceramici a crescut in 2015 si a contribuit la atingerea nivelului de 56 milioane de lei al cifrei de afaceri nete.

 

 

Despre CEMACON

CEMACON SA este al doilea mare producator de sisteme de zidarii ceramice din Romania si unul dintre liderii pietei din Transilvania. Compania opereaza cea mai moderna si mai mare capacitate de productie din Romania cu produse de calitate premium obtinute la costuri de productie foarte competitive.

CEMACON SA este companie listata la Bursa de Valori Bucuresti si detinuta, preponderent, de actionari institutionali, fonduri de investitii romanesti si straine; managementul companiei este unul profesionist, independent si cu puternica expertiza de sector.

 

 


Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
CEMACON