Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Impermeabilizarea structurilor din beton - Sisteme și soluții de injectare post-reparații

Sistemele de injectare SIKA sunt necesare ca soluții post-reparare pentru a etanșa structurile din beton. Dacă apar scurgeri, sistemele de injectare Sika vor etanșa în mod fiabil structurile care prezintă infiltrații astfel încât acestea să fie ulterior etanșe. Datorită posibilității de detectare directă a oricăror infiltrații, lucrările de reparații sunt axate pe domeniul specific și, prin urmare, sunt extrem de eficiente.
Impermeabilizarea structurilor din beton - Sisteme și soluții de injectare post-reparații

PROBLEME TIPICE ÎN STRUCTURILE DIN BETON IMPERMEABILE

Fisuri în betonul impermeabil

Fisurile purtătoare de apă în betonul impermeabil, ca urmare a contracției ridicate sau sarcinilor externe suplimentare necalculate de ex. calitatea necorespunzătoare a betonului sau sarcini care provoacă mișcarea în structură, cum ar fi traficul greu și tasarea accentuată. Injectarea prin intermediul packerelor poate fi utilizată pentru a umple și etanșa aceste fisuri în mod durabil și pentru a restabili rezistența structurală, dacă este necesar.

Rosturi

Rosturile de dilatație sau de turnare, în cazul în care sistemul de etanșare a rosturilor este defect, deteriorat sau instalat incorect. Rosturile de turnare pot fi etanșate cu ajutorul unui sistem cu furtunuri de injectare sau injectare prin packere în zona rosturilor. De asemenea, rosturile pot fi reparate cu ajutorul injectării prin packere.

Zone de beton impermeabil

Zonele care prezintă infiltrații în betonul impermeabil sunt datorate calității necorespunzătoare a betonului, de ex. segregări, goluri și pori rezultați în urma unei turnări neglijente și a lipsei vibrării betonului sau a modului de proiectare greșit. Etanșarea de remediere a suprafețelor prin injectarea de tip perdea a defectelor blochează infiltrațiile.

TEHNOLOGIILE DE INJECTARE SIKA UTILIZATE CA SISTEME POST-REPARAȚII

Injectarea prin packere:

Fisurile de separare și rosturile deteriorate pot duce la pătrunderea directă și masivă a apei. Această pătrundere a apei trebuie oprită imediat cu un material cu reacție rapidă și expandabil înainte de a continua cu repararea finală.

Material tipic:

  • Sika® Injection-101 RC (rășină poliuretanică)


După materialul care a fost folosit pentru a opri pătrunderea apei, zona care prezintă infiltrații trebuie să fie reinjectată pentru a etanșa structura în mod durabil. Pentru zonele umede, fără pătrunderea accentuată a apei, materialul flexibil poate fi injectat direct în fisură sau în zona de îmbinare.

Materiale tipice:

  • Sika® Injection-201 CE (rășină poliuretanică)
  • Sika® Injection-306 (rășină acrilică)


Injectarea poate fi folosită nu numai pentru a sigila o structură, ci și pentru a îmbunătăți sau restaura integritatea structurală a structurii de beton. Fisurile fără mișcare și zonele neomogene pot fi refăcute, umplute și etanșate cu un material rigid.

Materiale tipice:

  • Sika® InjectoCem-190 (cimentos)
  • Sikadur®-52 (rășini epoxidice)


Sisteme cu furtun de injectare:

Sistemele cu furtun de injectare Sika-Fuko® sunt instalate înainte de betonare și sunt gata de utilizare după întărirea betonului. În cazul oricăror infiltrații, sistemul permite accesul direct și rapid în majoritatea zonelor unei structuri de beton impermeabil.

Materiale tipice:

  • Sika® Injection-306 (acrilat)
  • Sika® Injection-201 CE (poliuretan)

 

Injectare de tip cortină:


Packerele sunt plasate într-o grilă sau peste tot în structura de beton pentru a injecta materialul și a crea un nou strat de etanșare pentru impermabilizare.

Material tipic:

  • Sika® Injection-306 (acrilat)

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
SIKA Romania
Lucru în România