Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Hotelul din lanul de lavandă

Biroul australian Hachem Architects a proiectat un hotel in mijlocul unei culturi de lavanda din Valea Yarram, Australia, menit "sa capteze imaginatia unei noi generatii de calatori".
Hotelul din lanul de lavandă

Gandit ca un refugiu de tip boutique, proiectul in valoare de 65 de milioane de dolari, numit de arhitecti Voco, include o distilerie care va produce gin infuzat cu lavanda.

Conceput in forma de potcoava, inaltat la unul dintre capete si "dezvaluind placeri ascunse la fiecare colt", hotelul va avea 196 de camere, un restaurant, sali pentru conferinte si un spa, detaliaza cei de la Hachem Architects.

 

Cladirea este orientata astfel incat sa maximizeze privelistile spectaculoase ale vaii, inchizandu-se in acelasi timp in jurul unei curti private.

 

Forme si unghiuri surprinzatoare definesc interiorul, unde pot fi intalnite, de la holul de la intrare si coridoare la camerele oaspetilor si spatiile dedicate activitatilor de recreere, tot soiul de pasaje ascunse si nise. Finisaje variate ca piele, beton expus, panouri aurite si lemn antichizat emana caldura si lux in acelasi timp.

Atat lumina naturala, cat si cea artificiala sunt folosite in moduri prin care se creeaza o atmosfera sofisticata, mai spun arhitectii.

 

"Voco a fost conceput pentru a oferi o experienta unica si memorabila si pentru a capta imaginatia unei noi generatii de calatori."

 

Planurile privind construirea noului hotel sunt in prezent evaluate de consiliul din Lilydale.
 
Foto: Hachem Architects


C.S.

Hotelul din lanul de lavandă
Hotelul din lanul de lavandă
Hotelul din lanul de lavandă
Hotelul din lanul de lavandă

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva