Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Hai la o plimbare printre vârfurile copacilor: Câteva dintre cele mai frumoase poteci suspendate din lume

Ce poate fi mai placut decat o plimbare invioratoare printre copaci? O plimbare printre copaci la acelasi nivel cu coroanele lor semete sau chiar mai sus, poate.
Hai la o plimbare printre vârfurile copacilor: Câteva dintre cele mai frumoase poteci suspendate din lume

Potecile suspendate ne ofera ocazia de a admira frumusetea naturii dintr-o perspectiva unica, rezervata in mod normal doar pasarilor si micilor vietati care numesc arborii "acasa".

Din Africa de Sud pana in Australia si din Asia pana in Europa, am adunat cateva dintre cele mai spectaculoase poteci printre arbori din lume.

Valea Gigantilor, Australia
Valea Gigantilor, Australia

O astfel de poteca suspendata gasim in Valea Gigantilor din Australia. De aici poti admira in toata splendoarea lor eucaliptii. Pasarela se inalta 40 de metri de la sol, pana spre varful copacilor, intinzandu-se pe o distanta de 600 de metri.

Foto: www.valleyofthegiants.com.au

Valea Danum, Malaezia
Valea Danum, Malaezia

Construita in Borneo, aceasta platforma este "prietenoasa" cu arborii, pe care nu ii deranjeaza cu cablurile sale din otel, si poate fi ajustata pe masura ce vegetatia se dezvolta. Are o lungime de aproape 300 de metri, iar in cel mai inalt punct masoara 26 de metri.

 

Foto: FlickrRob si Stephanie Levy / Creative Commons Attribution 2.0 Generic

Parcul National Kirstenbosch, Africa de Sud
Parcul National Kirstenbosch, Africa de Sud

O poteca suspendata, lunga de 130 de metri, intalnim si in Parcul National Kirstenbosch din Africa de Sud. Boomslang (sarpele de copac), asa cum a fost poreclita, este construita din otel si din lemn si ii poarta cu discretie pe drumeti de la nivelul solului pana deasupra arborilor, fiind prevazuta cu mai multe puncte de observatie.

 

Foto: Adam Harrower / sanbi.org via archdaily.com

Iwokrama, Guyana
Iwokrama, Guyana

Constructia este realizata din elemente ajustabile, astfel incat copacii sa poata creste in ritmul lor firesc. Este realizata din aluminiu si suspendata cu ajutorul unor cabluri din otel.

 

Foto: TwitterLoopNewsTT

Lipno nad Vltavou, Cehia
Lipno nad Vltavou, Cehia

Structura din lemn lunga de 675 de metri te poarta pana la 40 de metri deasupra solului, de unde poti admira padurea deasa, dar si panorama Alpilor. 

 

Foto: Wikimedia Commons / Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 Unported

Gradina Botanica Regala Kew, Marea Britanie
Gradina Botanica Regala Kew, Marea Britanie

Aceasta pasarela inalta de 18 metri si lunga de 200 de metri te plimba printre exponatele pretioase ale faimoasei Gradini Botanice Regale Kew.

 

Foto: Flickr James Petts / Creative Commons Attribution-ShareAlike 2.0 Generic

Whiting Forest - Dow Gardens, SUA
captura Instagram
Whiting Forest - Dow Gardens, SUA

O gradina botanica din Michigan gazduieste de putin timp cea mai mare poteca suspendata prin padure din Statele Unite. Poteca a fost deschisa in octombrie 2018 si este presarata din loc in loc cu structuri de tip casute in copac.Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva