Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Gradinita Dandelion Clock din Germania un mediu educational dinamic

Gradinita Dandelion Clock din Germania un mediu educational dinamic

Aceasta gradinita din Germania a fost conceputa de echipa Ecker Architekten sa aiba un design modular care sa ii confere o identitate proprie volumetriei destinata copiilor cu handicap metal, fara a face compromisuri in privinta esteticii, a culorilor si jocului de volume. In plus, spatiile sunt luminate din plin in mod natural astfel ca le ofera copiilor senzatia ca sunt in aer liber chiar si cand afara este vreme urata.

 

Cele patru module au fost organizate in jurul unui atrium central. Acest spatiu ventilat si luminat natural poate fi folosit in diverse activitati, fiind un loc de joaca interior, o sala de mese dar si un spatiu de trecere care regleaza fluxurile de circulatie intre diferite parti ale cladirii. Trei din cele patru module contin cate doua sali de clasa si o sala de terapie. Crearea unor module care urmau sa se repete in planul functional al gradinitei a permis realizarea elementelor prefabricate si obtinerea unui timp de constructie de doar opt luni.

 

 

Ferestrele mari ce strapung pantele acoperisului inaltat din zona atriumului sunt asemeni unui semnal, un element ce identifica de departe centrul. Golurile date in planul acoperisului ajuta la ventilarea naturala a spatiilor si la mentinerea consumului de energie in limite. Stresinile largi umbresc fatada exterioara si le permite copiilor sa se joace afara chiar daca vremea este mai rea. Materialul folosit predominant in finisajele interioare este lemnul  provenit din surse regenerabile.

 

Este evident faptul ca sunt suficiente doar cateva miscari bine gandite pentru a transforma pana si cel mai simplu design intr-o cladire deosebita, care sa devina sursa de inspiratie pentru altele.

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://inhabitat.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

brikston-caramida-ck65-250x120x65-maro.jpg
brikston-caramida-ck65-250x120x65-maro.jpg
Gradinita Dandelion Clock din Germania un mediu educational dinamic

Dezumidificatoarele profesionale cu rotor sunt echipamente profesionale industriale și robuste care rezistă la temperaturi situate între -20 grade Celsius și + 40 grade Celsius, fiind recomandate, de exemplu, și pentru depozitele frigorifice.

 

Dezumidificatoarele cu rotor TFT- DRY AIR SOLUTIONS


Gradinita Dandelion Clock din Germania un mediu educational dinamic

Echipamentele industriale de dezumidificare cu rotor TFT- DRY AIR SOLUTIONS sunt echipamente smart, ușor de folosit și de manevrat. Dotate cu afișaj electronic și higrostat care monitorizează umiditatea și temperatura aerului, asigură un control deplin și sigur al variațiilor aerului.

Gradinita Dandelion Clock din Germania un mediu educational dinamic

Datorită mânerelor și roților cu care sunt prevăzute echipamentele, dezumidificatoarele TFT- DRY AIR SOLUTIONS pot fi mutate ușor dintr-o încăpere în alta.

 

Cel mai mare avantaj însă al acestor dezumidificatoare profesionale este faptul că ele se pot adapta nevoilor oricărui tip de spațiu datorită numărului variat de modele cu diverse capacități, consum, greutate și nu numai.

 

 

Specialiștii Soldec, ingineri cu o experiență de peste 15 ani pe piață în tratarea aerului, sunt la dispoziția dvs pentru a vă oferi mai multe informații despre dezumidificatoarele cu rotor TFT- DRY AIR SOLUTIONS.

 

Oferim consultanță gratuit și vă recomandăm cele mai bune soluții pentru necesitățile particulare ale spațiului dvs.

 

Contactați-ne și vă vom răspunde cu promptitudine. 

Gradinita Dandelion Clock din Germania un mediu educational dinamic
Pexels

Recomandarea clasică a optimetriștilor și oftalmologilor este să ne poziționăm astfel încât distanța până la televizor să fie de cel puțin cinci ori mai mare decât diagonala televizorului. De exemplu, un televizor cu diagonala de un metru va fi privit de la cel puțin cinci metri. Condiția de bază este, totuși, să nu ne îndepărtăm prea mult, pentru că vom face eforturi mari să deslușim detaliile, ceea ce, de asemenea, nu este de dorit. Dar această regulă a apărut în timpul televizoarelor cu tub catodic. Regula distanței minime nu mai este valabilă la ultimele generații de aparate (mai ales la cele High Definition), cu un număr mai mare de pixeli. Acestea pot fi urmărite și de la o distanță de trei ori mai mare decât diagonala și chiar de la o dată și jumătate (variantele 4K).

Specialiștii în tehnologie sunt de părere că o experientă perfectă a televizorelor 4 K se poate obține dacă acestea sunt privite sub un câmp vizual de 30°-40°. Problema poate fi totuși apariția astenopiei, o oboseală a ochilor specifică vieții moderne, care se manifestă prin încețoșarea temporară a vederii, dureri de cap, stare de oboseală, ochi iritați, înlăcrimați sau cu senzație de uscăciune etc. O cauză poate fi și faptul că, în timp ce privesc televizorul, oamenii clipesc de două ori mai rar decât în mod normal.

O altă problemă este poziționarea pe verticală. Mulți aleg să folosească suporturi prin care televizoarele sunt fizate în zid, tavan sau alt element de construcție. Chiar dacă astfel putem salva spațiu, nu este o soluție perfectă în orice situație, mai ales dacă televizorul este amplasat prea sus – în acest caz, nu doar ochii, ci și mușchii gâtului trebuie să facă eforturi serioase să își mențină tonusul. Oricum, după un timp privitorul va obosi și va alege fie să aleagă o poziție mai rezonabilă (culcat), fie va renunța la vizionare.

În general, este bine ca ecranul să fie privit perpendicular sau ușor de sus în jos, pentru ca ochiul să rămână într-o poziție neutră, fără încordarea mușchilor. Un reper ar fi următorul: între orizontala de la nivelul ochilor și linia care trece prin ochi și centru televizorului să nu depășească 15°, în sus sau în jos. De aceea mulți aleg să își amplaseze televizorul pe o măsuță de televizor sau pe un raft special al bibliotecii, care să fie poziționat ușor sub nivelul capului.

De asemenea, unghiul la stânga sau la dreapta să nu depășească 40°. Este cazul când avem mai multe canapele sau fotolii în living, sau când ne aflăm într-o sală de meeting, de exemplu. Contează și tehnologia de care dispune aparatul – printre cele mai avansate sunt acum OLED (Organic Light-Emiting Diode), eventual cu varianta AMOLED (Active-Matrix OLED). Acestea oferă aceeași calitate indiferent de unghiul de vizualizare. Privitorul va simți neajunsul în cazul unui ecran mai puțin performant, pentru că nu va mai percepe culorile și detaliile (rezoluția) exact.

Nu în ultimul rând, vom avea grijă la orizontalitatea perfectă a aparatului, altfel vom face un efort mai mare să ne concentrăm asupra imaginii și... există riscul ca televizorul să se răstoarne.

Sursa de iluminare ambientală poate reprezenta și ea o miză. În primul rând, nu se recomandă vizionarea televizorului pe întuneric, deoarece ochii sunt tentați să se focalizeze mai mult pe ecranul luminos, deschizându-se mai larg irisul; o soluție este existența unei lumini ambientale difuze (dar nu un alt punct luminos puternic în față), care să atenueze până la uni nivel rezonabil tendința irisului de a se deschide. De asemenea, nu se pune televizorul în dreptul ferestrei, din același motiv.

Concluziile generale sunt cumva logice. În primul rând, nu alegeți un televizor cu diagonală prea mare atunci când nu puteți poziționa și canapeaua la o distanță optimă, din cauza dimensiunilor camerei sau a celorlalte elemente de amenajare. În al doilea, dacă sunteți pasionat de imagine și țineți să aveți neapărat un anumit tip de televizor, fiți pregătiți să faceți concesiile necesare în amenajarea interioară.

Gradinita Dandelion Clock din Germania un mediu educational dinamic

Centrale termice pe lemn de calitate sunt produse și în România

Dacă sunteți interesați de un produs cu performanțe foarte bune și pentru care mentenanța și obținerea pieselor de schimb este mult mai simplă, puteți cumpăra o centrală termică pe lemne TORID de la ELTIM TIMISOARA.  Produsele realizate de companie sunt competitive, rezistente și cu eficiență energetică foarte bună. Printre cele mai populare variante avem centralele TORID 20 AC, 35 AC și 50 AC, cu puteri de 27, 35 și 55 de kW, ce pot fi utilizate cu putere de capacitate de 400-500-800 litri. Ele pot fi întrebuințate atât pentru a produce căldură și apa menajeră, cât și cu sisteme de încălzire prin pardoseală, din ce în ce mai populare.

 

Sistemele de încălzire pe lemne sunt unele dintre cele mai vechi sisteme de încălzire a unei locuințe. Însă variantele actuale au evoluat, reducând semnificativ riscul de accidente și îmbunătățind condițiile de ardere a materiei prime și randamentul energetic.

În clipa de față, deși nici lemnul nu mai este o sursă ieftină de energie, oferă eficiență energetică la un cost de exploatare mult mai mic.

 

În concluzie, dacă aveți o sursă sigură și avantajoasă de procurare a materiei prime, centralele termice pe lemne vin cu multe beneficii, dar mai ales cu un cost mai mic pentru producerea apei menajere și căldurii. Centrale termice pe lemne românești, de calitate pot fi cumpărate de la ELTIM .

TX-30-info.jpg
TX-30-info.jpg

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.