Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Fiecare pe banda lui... de saltea. Ford reinventează patul

Nu se stie din ce motiv, poate din grija pentru somnul clientilor lor, poate dintr-o nemultumire personala, inginerii de la Ford au decis sa-si aplice vastele cunostinte din domeniul auto in sfera dormitorului. Rezultatul: un pat matrimonial inteligent, care ii impinge, politicos, dar eficient, inapoi la locul lor pe acaparatorii de spatiu.

Mai exact, patul este prevazut cu senzori de presiune pe baza carora, atunci cand un ocupant al patului a depasit jumatatea de saltea care i se cuvine, aceasta se misca in directia opusa, tragandu-l dupa sine pe invadator si restabilind astfel echilibrul. 


Mecanismul, numit de Ford "Lane-Keeping Bed" (Patul pentru Mentinerea Benzii), este similar cu sistemul de mentinere a benzii de circulatie implementat in autoturismele marcii, care ii ajuta pe soferi sa nu iasa din greseala de pe banda lor de deplasare.

 

Inainte de a se apuca sa construiasca saltele, inginerii au discutat cu expertul in somn Neil Stanley, autor al cartii How to Sleep Well, pentru a afla mai multe despre importanta unui somn odihnitor pe timpul noptii si despre cum ne poate fi afectata odihna atunci cand impartim patul cu o alta persoana.

 

"Oamenii sunt mai vulnerabili atunci cand dorm si de aceea suntem programati sa ne trezim atunci cand cineva sau ceva ne atinge pe neasteptate. Daca cineva se misca inspre partea ta de pat, se va declansa acest mecanism, iar somnul tau va fi intrerupt, in timp ce persoana respectiva va continua sa doarma profund. Am vazut relatii care s-au incheiat din acest motiv", sustine Stanley.

 

Momentan, patul se afla in stadiul de protoptip si nu stim cand sau daca va fi disponibil in magazine.

 

Catre echipa Ford: Pe cand un mecanism la fel de simplu si eficient pentru combaterea sforaitului?

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva