Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Extinderea cladirii biroului de avocatura Carmo Advogaos din Cuiaba, Brazilia

Extinderea cladirii biroului de avocatura Carmo Advogaos din Cuiaba, Brazilia

Datorita faptului ca lucrarile implicau extinderea unei cladiri existente de pe un teren cu dimensiuni relativ modeste, arhitectii de la MMEB Arquitetos a ales sa realizeze un design care sa urmareasca integrarea optima a noului volum in contextul existent.

 

Dupa cum declarau chiar arhitectii munca pe care trebuiau sa o faca urmarea aceasta integrare dar in acelasi timp vroiau sa imprime noii cladiri stilul lor caracteristic si personalitate. Pentru a obtine acest lucru au folosit in prima faza un volum orizontal care sa continue cladirea existenta si un volum vertical care sa rupa aceasta compozitia, creand un contrast.

 

Aceste forme simple au fost sculptate si modificate pentru a compune cladirea si pentru ca spatiile interioare sa poata primi lumina naturala din belsug. Pe una din fatade au realizat vitraje de mari dimensiuni pentru a profita de soarele, luand in considerare ca orasul Cuiaba este amplasat in centrul Braziliei, intr-o zona cu clima tropicala unde vara se poate ajunge la temperaturi de 42grC.

 

Arhitectii au gandit ca raportul dintre plin si gol sa ramana unul echilibrat care sa protejeze interioarele de incalzirea excesiva si in acelasi scop au creat o serie de curti interioare care contribuie si la ventilarea naturala a acestora.

Avand in vedere dimensiunile mici ale terenului, arhitectii au optat pentru o constructie cu structura metalica si panouri de inchidere din beton usor, cu izolatie inclusa si finisaj din gips-carton integrat.

 

Prin realizarea curtilor interioare, au reusit sa ofere clientilor si angajatilor acestora un nou mod de viata si un mediu de lucru placut, mai ales daca e sa luam in considerare ca sediul anterior nu le oferea spatii cu lumina si ventilatie naturala.

 

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://www.e-architect.co.uk

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.