Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Evaluarea performanței și durabilității pentru produsele si sistemele Sika

Încercări suplimentare pentru performanță și încercări speciale independente pentru durabilitate
Evaluarea performanței și durabilității pentru produsele si sistemele Sika
Pixabay

REPARAȚII BETOANE

"Blocul de beton Baenziger" pentru încercarea mortarelor

 

Există numeroase cauze raportate pentru avarii premature ale mortarelor de reparații, dar una dintre cele mai frecvente este aceea de formare de fisuri în materiale. Sika a recunoscut această problemă de mult timp și a dezvoltat o procedură de încercare practică pentru a împinge mai sus limitele de performanță și pentru îmbunătățirea calității produselor.

"Blocul de beton Baenziger" este acum evaluat ca specificație și configurație optimă pentru evaluarea sensibilității materialelor de reparații în Programul CREE al Ministerului de Afaceri Interne SUA.

Încercarea de performanță a produselor avansate de mortare de reparații Sika

 

"Blocul de beton Baenziger" de încercare a mortarelor de reparații pentru betoane permite măsurători și comparații directe de performanță între produse, metode de producție, instalații de producție și condiții de aplicare de peste tot în lume.

Inovația Sika permite:

  • Comparații directe la nivel mondial
  • Aplicații pe orizontală, pe verticală și deasupra capului
  • Dimensiuni realiste la amplasament
  • Încercări suplimentare în laborator pe carote
  • Încercare de contracție și performanță la fisurare


PROTEJAREA BETONULUI

Încercarea performanței inhibitorilor de coroziune

 

Sika a introdus inhibitorii de coroziune cu aplicare pe suprafețe în anul 1997. De atunci, milioane de metri pătrați de beton armat au fost protejate împotriva coroziunii peste tot în lume. Sika® FerroGard®-903+ acoperă Principiul 9 (Control catodic) și Principiul 11 (Control anodic). De la introducerea lor, numeroase studii au confirmat eficiența protecției anticorozive pe care o permite această tehnologie.

Ultimele rapoarte internaționale, printre multele rapoarte disponibile de la instituții de top la nivel mondial, provin de la Universitatea din Cape Town, Africa de Sud, care demonstrează eficacitatea în structurile carbonatate, de la Institutul de Cercetare în Construcții (Building Research Establishment - BRE), care demonstrează eficacitatea Sika® Ferro- Gard® -903+ aplicat ca măsură preventivă într-un mediu puternic contaminat cu cloruri. Această performanță a fost monitorizată și evaluată în cadrul unui program de 2,5 ani (BRE 224-346A).

 

În plus, mai există și proiectul european SAMARIS, demarat în anul 2002, care face parte din proiectul major de cercetare al Comunității Europene: Materiale sustenabile și avansate pentru infrastructura rutieră). Acesta a fost instituit pentru a investiga tehnici inovatoare pentru întreținerea structurilor de beton armat.

Toate aceste rapoarte au concluzionat că, atunci când sunt întrunite condițiile corespunzătoare, Sika® FerroGard®-903+ este o metodă eficientă din punct de vedere al costurilor pentru atenuarea coroziunii.

Procedură suplimentară de încercare pentru impregnări hidrofobe

În plus față de standardul european EN 1504-2, performanța impregnărilor hidrofobe de penetrare a betonului este testată prin măsurarea absorbției de apă în profilul adânc al betonului (de ex. pe carote de beton de suprafață până la 10 mm adâncime). Prin urmare, s-a putut determina adâncimea maximă de penetrare și eficacitatea. La acea limită de penetrare este măsurată în laborator cantitatea exactă de ingredient activ în beton prin analiza FT-IR. Această valoare reflectă conținutul minim de particule hidrofobe și, prin urmare, poate fi utilizată pentru controlul calității la fața locului.

Încercare accelerată de rezistență la intemperii

  • Produsele Sikagard® sunt testate pentru performanță ca acoperiri anti-carbonatare și care permit difuzia vaporilor de apă, atât când sunt proaspăt aplicate, cât și după până la 10.000 de ore de încercare accelerată sub efectul agenților atmosferici (echivalentă cu o expunere atmosferică mai mare de 15 ani). Numai acest tip de încercare în laborator aplicată practic poate oferi o imagine reală și completă a produsului și a performanței acestuia pe termen lung.
  • Produsele și sistemele Sikagard® de acoperire pentru preluarea fisurilor sunt încercate pentru confirmarea performanței dinamice la temperaturi scăzute de până la -20 °C.
  • Prin urmare, acoperirile Sikagard® continuă să fie performante mult timp după ce multe alte așa-numite straturi "de protecție" încetează să mai ofere orice grad de protecție efectivă.

 

Dovada reală a structurilor reale - Evaluare independentă a proiectelor finalizate

 

În anul 1997, consultanți independenți de top și institute de încercări au efectuat un studiu internațional major pe proiecte de reparații finalizate, prin inspecție, încercare și revizuire. A implicat peste douăzeci de structuri majore de clădiri și inginerie civilă din Norvegia, Danemarca, Germania, Elveția și Regatul Unit care au fost reparate și protejate cu sisteme Sika între anii 1977 și 1986. Au fost reinspectate și li s-au evaluat starea și performanța sistemelor de reparații după perioade mergând de la 10 până la 20 de ani de către consultanți de top specializați în acest domeniu.

 

Rapoartele asupra condiției excelente a structurilor și a performanței materialelor care au reprezentat concluziile acestor ingineri, oferă o mărturie clară și lipsită de echivoc pentru produsele Sika de reparare și protejare a betonului. De asemenea, au confirmat munca de pionierat realizată de Sika în dezvoltarea precoce a abordării sistematice moderne în repararea și protecția betonului.Rapoartele sunt disponibile în documentul de referință Sika, în format tipărit, "Calitate și durabilitate în repararea și protejarea betonului".

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
SIKA Romania