Este timpul să elimini vechea izolație din podul casei! Iată de ce să o faci
Indiferent dacă vă place sau nu, la un moment dat, va trebui să îndepărtați vechea izolație a podului. În cazul în care nu știți, a avea izolație veche în pod este un motiv major de îngrijorare. Nu numai că compromite rata de consum de energie a casei și suprasolicită sistemul de încălzire ori răcire, dar are și mai multe ramificații asupra sănătății. Dacă ignorați vechea izolație a acoperișului ori a mansardei, orice măsuri de izolare termică a locuinței vor fi adesea în zadar.
Iată cateva dintre avantajele îndepărtării vechii izolații de mansardă
1. Prevenirea problemelor de umiditate
Controlul umidității ajută la reducerea cantității de energie necesară pentru încălzirea și răcirea locuinței, reducând astfel costurile. Cu toate acestea, izolația veche a mansardei, cum ar fi fibra de sticlă, absoarbe umezeala și îi poate permite să se scurgă în tavane, podele, plinte și pereți, ducând la un consum mare de energie.
Problemele de umiditate afectează, de asemenea, eficiența izolației și eforturilor de etanșare a aerului. Deși umiditatea poate fi controlată prin asigurarea unei ventilații adecvate, lăsarea izolației veche a mansardei după izolarea cu un alt material va face podul să fie mai răcoros în timpul iernii. Acest lucru anulează efectul materialelor moderne, care este de a oferi mansardei un spațiu condiționat și mai cald.
2. Etanșare de aer îmbunătățită
Un material bun nu numai că izolează locuința; actioneaza si ca o barieră de aer. Atunci când este manipulat de profesioniști în zonele majore, unde au loc scurgeri de aer, materialul termoizolant izolează și reduce scurgerile de aer în casă, acționând ca un sigiliu etanș împotriva aerului.
Cu toate acestea, lăsarea izolației veche a mansardei interferează cu izolația nouă. Atunci când noile materiale sunt suflate sau pulverizate (de exemplu celuloza sau lâna de lemn), acestea se măresc și intră în fiecare colț colț al mansardei, creând astfel o barieră împotriva aerului. Lăsarea izolației vechi împiedică acest scop și împiedică pătrunderea noului material în crăpături și orificii. Acest lucru se datorează faptului că izolația cu celuloză sau fibră de lemn trebuie făcută într-un spațiu curat pentru a adera corect.
3. Calitatea aerului din interior
Deoarece vechea izolație conține resturi, praf, excremente de rozătoare, resturi de mâncare și o mulțime de alte lucruri murdare, nu este cel mai bine să o îndepărtați? Având în vedere faptul că orice ar putea fi ascuns în podul veche, este ideal să scapi de acele materiale înainte de izolarea nouă.
Curățarea podului vechi poate afecta și calitatea aerului care intră în casă. Murdăria și praful contribuie la poluarea aerului. Acesta este un risc mare pentru sănătate, deoarece poluanții pot conține compuși organici volatili, precum și particule fine. Acești doi poluanți din interior pătrund adânc în plămâni și treptat în fluxul sanguin. Eliminarea izolației vechi crește calitatea aerului din casa ta, iar mirosul îți va dovedi asta.
4. Sănătate îmbunătățită
Înainte de a decide să păstrați izolația veche a mansardei, luați în considerare pericolele de sănătate asociate cu aceasta. Prezența mucegaiului în casă reprezintă un risc mare pentru fiecare ființă vie, inclusiv pentru animalele de companie.
Lăsarea izolației veche a mansardei poate însemna și crearea unui habitat și a unei surse de hrană mai bune pentru veverițe, șobolani, lilieci și așa mai departe. Aceste rozătoare și dăunători iubesc spațiile întunecate și răcoroase, motiv pentru care podul vechi este perfect pentru ei. De asemenea, aceste creaturi vin cu diferite boli care pot fi o amenințare pentru sănătatea dumneavoastră.
Recomandarea noastră - lâna de lemn
Izolația cu lână de lemn, suflată sau pulverizată, se realizează cu echipamente specializate – fibrele de lemn sunt suflate/pulverizate în spațiile libere din structura acoperișurilor sau podurilor, formând un strat continuu de izolație. Astfel, se asigură acoperirea completă a tuturor golurilor și o izolație eficientă. Utilizarea lânii de lemn suflate/pulverizate în construcții reprezintă o soluție modernă și eficientă pentru izolarea acoperișurilor și podurilor. Aceasta oferă multiple avantaje, cum ar fi performanță termică excelentă, eficiență energetică, izolație fonică de calitate și rezistență la foc. În plus, utilizarea lânii de lemn suflate sau pulverizate este durabilă și ecologică, contribuind la obținerea unor construcții durabile și la protecția mediului înconjurător. Pentru a beneficia de toate aceste avantaje, este recomandat să consultați specialiști în domeniu sau să accesați informațiile disponibile pe site-urile specializate, unde puteți găsi detalii despre utilizarea lânii de lemn suflate sau pulverizate în construcții, precum www.izolatiinaturale.ro.