Energie solară în noua şcoală din Frankfurt

Dupa acest principiu, Henning Larsen Architects a proiectat Scoala de Finante si Management din Frankfurt, o cladire academica plina de lumina. Cu sprijinul energiei solare si eoliene, aceasta scoala de afaceri isi ia repere din mediul urban, stabilind in acelasi timp noi standarde pentru invatarea transparenta si deschisa in lumea afacerilor si finantelor.
Transparenta, comunitatea si vizibilitatea sunt esentiale pentru proiectarea Scolii de Finante si Management din Frankfurt de 32.790 metri patrați. Pentru a deschide scoala in spatiul urban, arhitectii au pus accent pe dezvoltarea acesteia in jurul Strazii Cunoasterii, o strada care are vedere spre Strada Pamantul, una dintre cele mai vechi strazi comerciale din Frankfurt.
Conceputa conform standardului DGNB Platinum, scoala reduce cererile de energie primara cu 60% fata de standardele germane de economisire a energiei. Simularile si calculele computerizate au determinat arhitectii sa optimizeze forma si fatada cladirii, construite cu un amestec de elemente opace si transparente, la inceputul procesului de proiectare, pentru a minimiza nevoile de energie, radiatiile solare, poluarea sonora si vantul.
Fotovoltaica pe acoperis si o energie suplimentara pentru turbinele eoliene, in timp ce sistemele de retentie a apelor pluviale incetinesc efectele precipitatiilor intense.
„In calitate de arhitecti, stim ca lumina este unul dintre cei mai importanti factori pentru invatare. Aceasta ne ajuta sa ne imbunatatim concentrarea si performanta. Speranta si ambitia mea este ca spatiile pline de lumina pe care le-am creat pentru Scoala de Finante si Management din Frankfurt vor contribui la sarcina importanta de a educa studentii care vor excela in domeniul lor si vor da ceva bun inapoi orasului Frankfurt”, au declarat Jenning Larsen, Louis Becker, Partner and Design Principal.