Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Eficienta energetica a locuintei porneste de la un zid bine etansat

Eficienta energetica a locuintei porneste de la un zid bine etansat

celcoCadrul Legislativ al Uniunii Europene privind performanta energetica a cladirilor.
Eficientizarea consumului de energie este cel mai aprins subiect de discutie la nivel mondial. Raspunsul Uniunii Europene la nevoia urgenta de reducere a consumului de energie poluant s-a constituit in cadrul Strategiei pentru Europa 2020 al carei obiectiv este de a scadea cu 20% consumul de energie pana in anul 2020, de a reduce cu 20% emisiile poluante, si de a obtine 20% din energia consumata in Europa din surse regenerabile. Conform planului de actiune, cel mai mare potential de economisire a energiei il detine sectorul constructiilor si deci marea majoritate a rezultatelor va fi asteptata din aceasta zona.

Dezvoltarea sustenabila si ecologica in domeniul constructiilor inseamna ca, inca de la stadiul de proiectare, trebuie luat in considerare impactul cladirii asupra mediului inconjurator pe termen lung, tinand cont atat de cerintele beneficiarului din prezent, cat si de cele ale generatiilor viitoare. In ultimii ani criza economica a dirijat discutiile despre constructii dinspre zona de aspect si costuri de constructie catre sustenabilitatea cladirilor din punct de vedere energetic, atat in timpul constructiei cat si pe toata durata de viata a cladirii. 

 

rezistenta
Rezistenta la transfer termic a BCA Celco cu grosime de 37,5 cm este echivalenta cu cea a altui material de zidarie pe care se aplica 5 cm de termoizolatie.


Aceste considerente vor obliga selectia materialelor de constructie al caror ciclu de viata este in intregime ecologic, si care dau nastere unor cladiri cu costuri de operare minime. In Romania, Directiva 2010/31 a Uniunii Europene privind performanta energetica a cladirilor, a fost sintetizata in legea 372/2005 (privind performanta energetica a cladirilor). Articolul 13 prevede obligativitatea obtinerii unui certificat energetic emis de auditorii energetici, atat pentru inchirieri, cat si pentru vanzari de unitati. Cerintele se ridica pana la nivelul de a solicita proiectelor noi sa consume aproape zero energie incepand cu anul 2020. Criteriile atat de solicitante duc cu gandul la nevoia de implementare in planul cladirii a unor tehnologii deosebit de complicate sau costisitoare care promit eficientizarea cladirii din punct de vedere al consumului de energie din timpul exploatarii. 

zidZidaria din BCA - Solutia pentru  constructia cladirilor cu costuri de operare reduse.
Inainte de a apela la astfel de solutii, trebuie stiut faptul ca zidaria cu BCA este elementul cheie pentru obtinerea unei cladiri eficiente din punct de vedere energetic. Desi costul acestui material de zidarie reprezinta doar 4-5% din costul constructiei, in timp permite obtinerea de economii cu incalzirea si racirea locuintei de peste 50-60%. Zidaria cu BCA este la indemana oricui si ofera avantaje energetice net superioare altor solutii. Aceasta solutie este deseori omisa din varii motive cum ar fi obisnuinta, reticenta fata de nou sau chiar avantaje materiale rezultate din promovarea unui alt produs. Adoptata ca metoda preferata de constructie in majoritatea Europei, constructia cu BCA, a devenit un standard pentru cladiri rezistente, eficiente energetic si moderne.

Atat cerintele arhitectilor, ale constructorilor, ale zidarilor, dar mai ales ale beneficiarilor  sunt satisfacute numai prin folosirea produselor ce inlesnesc munca pe santier si dau nastere unor constructii durabile, cu cost minim de intretinere. 

Prin calitatile sale intrinseci, BCA Celco este alegerea inteleapta pentru realizarea zidurilor. Materiile prime necesare productiei de BCA Celco sunt numai materiale existente in natura in cantitati abundente si nu necesita o procesare complicata. In plus, in ultimii ani Celco a internalizat productia a 80% din materia prima ce intra in procesul de productie al BCA-ului. Acest fapt ne permite sa avem controlul absolut asupra calitatii produsului finit. 

Procesul de productie al BCA Celco nu necesita multa energie, iar potentialele deseuri sau resturi de material sunt complet reutilizate sau reciclate.

BCA Celco are o structura poroasa uniforma care ii permite atat sa reduca considerabil variatiile de temperatura dintre mediul exterior si cel interior, cat si sa mentina in interior o temperatura constanta in orice anotimp, proprietate ce reduce la minim consumul de energie pentru incalzire sau racire. BCA-ul are cel mai mic coeficient de conductivitate termica dintre toate materialele de zidarie, pentru o izolare termica cat mai buna. Coeficientul de conductivitate termica de 0,10 ± 0,01 W/m K este mai mic decat al oricarui alt material de zidarie din Romania. Normele europene si calculele energetice efectuate in laboratoare specializate arata ca, prin alegerea BCA  cu grosime de minim 35cm, se reduce si chiar se elimina nevoia de izolare suplimentara. 

Utilizand BCA de 37,5 cm  pentru constructia zidurilor unei case, fara termoizolatie, se respecta toate cerintele Uniunii Europene pentru o cladire eficienta din punct de vedere energetic, fara pierderi de energie, celelalte materiale avand nevoie de grosimi mult mai mari si costuri ridicate pentru a atinge aceleasi performante. 

cladireZidaria cu BCA permite constructia unor case rezistente, ecologice, economice si sigure. Economiile se vor resimti inca din faza de constructie prin limitarea numarului de transferuri efectuate intre furnizor si santier, datorita numarului de paleti mai mare ce poate fi incarcat pe un camion, prin reducerea numarului de muncitori necesari, prin usurinta prelucrarii si taierii ce nu necesita scule specializate si mai ales prin eliminarea pierderilor. Veti folosi de 7 ori mai putin mortar decat cu alte materiale de zidarie si veti vedea constructia cum se ridica pe ora ce trece. Mail mult, Celco produce si BCA cu densitati si rezistente crescute ce permit si chiar recomanda folosirea in zone predispuse la incendii sau inundatii. 

O data cu schimbarea climatica mondiala, rezistenta la ciclurile de inghet-dezghet a devenit absolut necesara, iar blocurile din BCA  rezista la minim 15 astfel de cicluri fara ca structura sa sufere vreo modificare. Interioarele confortabile create, impreuna cu libertatea arhitecturala pe care o ofera, fac din blocurile de BCA materialul de zidarie complet echipat pentru realizarea oricarui tip de constructie.

Cladirile construite din BCA Celco, impreuna cu adezivii si mortarele marca Celco, vor consuma cu pana la 50-60% mai putina energie si vor avea costuri de zidarie reduse cu pana la 67%. 

 

Adresa: Str. Industriala Nr. 5 
Constanta 900147, 
Romania

Contact

Tel:  0241 484 672 
Fax:  0241 636 711 
E-mail:  celco@celco.ro
Web:  www.celco.ro

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
CELCO
Lucru în România