Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Dronning Eufemias Gate 42. Clădirea pop-out de la fiordul orașului Oslo

Dronning Eufemias Gate 42. Clădirea pop-out de la fiordul orașului Oslo

 

Contrapunctul acestei compoziții este reprezentat de un alt element arhitectural care animă fațada lunga a imobilului: o scară de incendiu dispusă la exterior care ocolește în zig-zag consolele și care, pe lângă funcțiunea de evacuare în caz de incendiu, face posibilă conexiunea pe verticală între spațiile publice situate la parterul clădirii, diferitele etaje, restaurantul și zona de lounge aflate la al zecelea nivel și grădina de la ultimul nivel destinată angajaților.


Finisajul din cărămidă roșie aparentă, o referință la imaginea caracteristică a arhitecturii orașului, contrastează cu gri-ul antracit al scării exterioare și oferă o imagine jucăușă, imobilul devenind o adiție ludică în cadrul BARCODE-ului.


O scară de incendiu urcă printre aceste cutii ce adăpostest sălile de întruniri, sporind și mai mult expresia iconică și sculpturală a clădirii care se întoarce către Parcul Mediaeval și centrul orașului Oslo – aceasta devine o concluzie corespunzătoare pentru lungul șir de fațade din Barcode. Aici va exista un grup divers de companii, fapt care va încuraja inovația și cooperarea multi-disciplinară între categorii profesionale diferite. În acest fel, o clădire de dimensiuni modeste va putea de fapt să sporească și să promoveze o mai mare diversitate a utilizărilor decât ceea ce vom găsi în celelalte imobile de birouri din vecinătate, au declarat arhitecții.


În plus, aceștia au echipat clădirea cu facilități precum parcări și vestiare pentru bicicliști sau platforme de încărcare pentru mașinile electrice, situate la subsol încurajându-i pe cei care aleg să folosească mijloace ecologice de transport către birou.

 

 

 

Înscrie-te la SHARE Forum 2017 accesând http://bucharest.ieriff.eu/2017-register-en/, pentru a afla totul despre proiect, chiar de la arhitectul său – Geir Haaversen! Evenimentul va avea loc in perioada 6-7 noiembrie la JW Marriott Grand Hotel.


Forumul Internațional de Arhitectură și Inginerie SHARE Bucharest 2017 este cel mai amplu eveniment adresat arhitecților, inginerilor și contractorilor și reunește în ediția sa din noiembrie Expo-conferința internațională de arhitectură RIFF – Izolații, Fațade, Pardoseli, prezentarea live a proiectelor finaliste Romanian Building Awards 2017 și desemnarea câștigătorilor de către juriul internațional, precum și prezentarea câștigătorilor concursului organizat de Fundația Kronospan. Forumul este organizat de Asociația PRO Event, AB Plus Events și de Ordinul Arhitecților din România și prezintă anual studii de caz, noutăți naționale și internaționale pe principalele domenii de interes: Educație – cultură, Sănătate, Spații publice, Spații comerciale, Spații rezidențiale.

 

 

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România