Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Dispozitiv de etansare a rosturilor de dilatatie la poduri - Nafutekt Plus

Dispozitiv de etansare a rosturilor de dilatatie la poduri - Nafutekt Plus

MC - BAUCHEMIE

La structurile de poduri cu o singură deschidere sau cu mai multe deschideri, proiectarea rosturilor de dilataţie este un detaliu cu impact semnificativ asupra duratei de viaţă a structurilor. Proiectarea necorespunzătoare a rosturilor de dilataţie, care preiau alungirile structurilor, conduc la apariţia fisurilor care permit pătrunderea apei şi a sărurilor din compoziţia materialelor antiderapante prin rosturi.

 

Acestea, împreună cu acţiunile dinamice ale traficului, conduc la degradări importante ale structurii.

 

 

Sistemul Nafutekt Plus permite realizarea unor rosturi de dilataţie sigure şi durabile. Acest sistem se aplică atât pentru rosturile de dilataţie de capăt (tablier-rampe de acces) cât şi pentru rosturile de dilataţie intermediare (tablier-tablier).

Sistemul Nafutekt Plus se foloseste pentru deschideri de 40 - 50 m si rosturi de max. 5 cm.

 

 

Prin utilizarea unei tehnologii de aplicare “la cald” a Nafutekt Plus peste agregatele preîncălzite la aceeaşi temperatură, se obţine un material flexibil şi durabil de umplere a rosturilor capabil să preia încărcări mari. Modificările lungimii structurii datorate variaţiilor temperaturii, pot fi astfel compensate. Substratul va avea astfel o protecţie de lungă durată împotriva apei şi a sărurilor din materialele antiderapante. Imaginile 1 - 8 , ilustrează cât de simplu şi rapid se realizează rosturile de dilataţie folosind Nafutekt Plus.

 

Se recomandă aplicarea Nafutekt Plus doar de către specialiştii certificaţi, cu experienţă îndelungată în execuţia îmbrăcăminţilor asfaltice.

 

Sistemul Nafutekt Plus se foloseste pentru deschideri de 40 - 50 m si rosturi de max. 5 cm.

 

Etapele tehnologice  

 


Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România