Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Curăţenia în timpul pandemiei. Ce trebuie şi ce nu trebuie să faci?

De ce nu e indicat sa bati covoarele?
Curăţenia în timpul pandemiei. Ce trebuie şi ce nu trebuie să faci?
Curatenia in aceasta perioada de mari restrictii a devenit pentru multi un cosmar. Desi pare ca odata cu reducerea drastica a activitatilor economice exista mai mult timp pentru astfel de preocupari, procesul s-a complicat destul de mult.

Trebuie luate o sumedenie de masuri de precautie. Nu se mai gasesc produse de dezinfectat pardoseli, haine sau accesoriile de baie si bucatarie.

Limitarea deplasarilor a devenit un alt obstacol in ce priveste curatenia locuintei. Trebuie sa te gandesti bine inainte de a merge la cumparaturi si sa limitezi achizitionarea de produse.

In aceasta inedita situatie, desi e extrem de important sa pastram casa cat mai curata, operatiunea in sine se realizeaza mult mai dificil.
Curăţenia în timpul pandemiei. Ce trebuie şi ce nu trebuie să faci?
In primul rand, trebuie sa ne protejam pe noi si pe cei din jur in timpul acestui proces. In al doilea rand trebuie sa facem lucrurile diferit fata de cum le faceam pana acum.

E indicat sa facem curatenie in casa, protejandu-ne nasul si gura cu o masca medicinala. Daca nu avem, ar trebui sa confectionam una. E important ca in timp ce facem curatenie sa ne protejam de praf. Conform mai multor experti, virusul supravietuieste in aer peste trei ore, iar praful este un suport de raspandire pentru acesta.

De asemenea, trebuie sa folosim manusi in timpul curateniei pentru a ne proteja. Virusul rezista pe suprafete cateva zile. E important sa nu ne contaminam exact atunci cand incercam sa decontaminam casa.

La asta se adauga si obligatia de a ne spala des pe maini si de a ne dezinfecta in timpul acestui proces.

E indicat sa facem o curatenie de amploare, o data pe saptamana, iar intretinerea sa fie facuta in fiecare zi.

La curatenia saptamanala trebuie sters praful cat mai bine, aspirat covoarele, sterse si dezinfectate pardoselile, gresia si faianta, sterse si dezinfectate accesoriile din baie si bucatarie, sterse geamurile, manerele si clantele usilor din toata casa, trebuie schimbata lenjeria de pat.
Curăţenia în timpul pandemiei. Ce trebuie şi ce nu trebuie să faci?
Evitati batutul covoarelor, scuturatul presurilor, a paturilor sau a cuverturilor. Se ridica mult praf, iar acesta poate duce la contaminare.

In aceste zile dificile, multe persoane au devenit extrem de preocupate de curatenie, dar aceasta nu trebuie sa se transforme intr-o obsesie. E nevoie de eficienta, de impartirea sarcinilor in familie, de planificare si economisirea resurselor.

Curatenia personala si a locuintei reprezinta cel mai important zid impotriva virusului.

Daca te pregatesti sa-ti redecorezi casa sau apartamentul in aceasta perioada de distantare sociala, ia legatura online cu un expert in design interior pentru a te ajuta sa alegi cele mai bune solutii. Te ghidam la fiecare pas!

Curăţenia în timpul pandemiei. Ce trebuie şi ce nu trebuie să faci?

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
Interior Online