Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cum se repară o țeavă pentru încălzirea în pardoseală cutată?

In pricipiu, daca esti incepator mai poti cuta o teava de incalzire in pardoseala, daca ai indoit-o sub raza de curbura. Accidente de genul acesta sunt mai rare.

Cum se repară o țeavă pentru încălzirea în pardoseală cutată?

Mai exista posibilitatatea ca teava de incalzire in pardoseala sa fie taiata sau strapunsa cu diverse obiecte, dar aceasta situatie se intampla dupa de obicei dupa turnarea sapei.

Tevile de tip PE-Xa b sau c sunt singurele tevi care se pot repara cu aer cald cand au fost cutate. Teava devine putin transparenta si isi reia forma initiala in zona cutei.

Dar intre straturile tevii se afla o bariera de oxigen EVOH. Daca teava a fost cutata, cutarea dispare in cazul tevilor PEX – A incalzite cu aer cald dar bariera de oxigen ramane sparta. Acest lucru este valabil pentru orice tip de teava cu bariera de oxigen EVOH.

Nu exista teste si informatii cu privire la evolutia in timp a acestor cute reparate, de aceea se recomanda schimbarea segmentului de teava sau taierea acestuia si utilizarea unui conector.

Pentru toate celelalte tevi de tip PE-RT, polibutilena cat si variantele cu bariera de aluminiu metoda cu aer cald nu se poate utiliza. Se utilizeaza doar conector sau schimbarea segmentului de teava.

Articol scris de
AUTOMATIC FLOW