Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cum scapi de umiditate în sezonul rece

Cu toții ne-am lovit la un moment dat de problemele pe care excesul de umiditate le aduce în casele noastre, sau în cazul constructorilor, în șantierele pe care le exploatează. Așa cum am mai precizat în alte articole publicate până acum, timpul de uscare a materialului construit depinde de trei factori: temperatură, ventilație și dezumidificare.
Cum scapi de umiditate în sezonul rece
Unii constructori, probabil din lipsă de cunoștință în domeniul uscării rapide, pentru a scapa de umiditate în sezonul rece, dau drumul la tunuri de căldură pe motorină sau aeroterme electrice să se facă foarte cald, sperând astfel că pereții se vor usca. Rezultatul?

Camera se umple de vapori de apă (de umiditate) și, pentru a ventila, deschid geamurile și ușile. Această metodă pe cât este de ineficientă și ilogică, pe atât este de scumpă. Cu alte cuvinte, se aruncă cu banii pe geam. În plus, uneori apar crăpături în pereți pentru că se forțează uscarea. Au fost multe situații în care, după ce noii proprietari s-au mutat în apartamente, s-au trezit cu efectele acestei neștiințe a constructorilor, implicit cu neplăceri cauzate de excesul de umiditate. Nu vrem ca tu să experimentezi pe pielea ta, pe sănătatea copiilor tăi efectele vieții într-o locuință cu probleme de umiditate.

De aceea, pentru a scapa de umiditate în sezonul rece (și de multe probleme) și înainta cu lucrările, sau poate pentru a remedia zonele afectate de infiltrații îți propunem soluția corectă de uscare rapidă: folosirea unui pachet de dezumidificare: un ventilator de perete sau de șapă și un dezumidificator de aer. Acestea, folosite împreună, vor scurta perioada de refacere a zonelor afectate și, implicit, perioada de disconfort. Iar dacă ești constructor poți continua liniștit cu șantierul pentru că știi că ai ales că e mai bine să fii sigur decât să-ți pară rău.

Deși dezumidificatoarele funcționează de la +3ºC, o uscare eficientă presupune o temperatură de minimum 12-15ºC. Recomandat este ca această sa fie chiar de 18-22ºC. Chiar dacă centrala de gaze încă nu funcționează, poți asigura o temperată potrivită pentru uscare cu tunurile de căldură de închiriat (electrice sau pe motorină).

Ne poți contacta oricând pentru a solicita mai multe informații, avem răspunsuri pentru toate problemele pe care le-ai putea avea în legătură cu excesul de umiditate, întreținerea dezumidificatoarelor casnice sau profesionale, monitorizarea umidității în diferite materiale sau chiar lipsa umidității, pentru care avem cele mai moderne soluții.

În plus, dacă ești montator de pardoseli sau constructor sau chiar designer de interioare, te poți baza pe noi pentru a furniza soluții de dezumidificare, ventilare, umidificare pentru orice proiect mic sau mare.

Pentru că tratăm aerul nemțeste!
Lucru în România