Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cum să realizezi un sistem de izolație termică economic?

Cum să realizezi un sistem de izolație termică economic?

Multe dintre clădirile vechi, realizate din materiale cu conductivitate termică mare, au pierderi semnificative de caldură, acest lucru conducând la un confort termic scăzut și la costuri de întreținere ridicate.

 

Referinţă

 

1) Abaterile mari de la planeitate, pot avea o influenţă substanţială asupra modului de realizare al sistmului de izolaţie termică şi implicit asupra aspectului clădirii.

2) Datorită aderenţei scăzutea unor adezivi utilizaţi la realizarea sistemului de izolaţie termică, plăcile din polistiren se pot desprinde.

3) Montarea incorectă a polistirenului pe faţadă (doar în puncte, nu şi pe contur) poate conduce la scăderea eficienţei termoizolaţiei.

4) Utilizarea unor materiale necorespunzătoare pentru realizarea termoizolaţiei poate compromite lucrarea, costurile initiale aparent mici fiind mult mai mari pe termen lung, datorită reparaţiilor ulterioare necesare.

5) În cazul folosirii de adezivi cu aderenţă scăzută, pe suporturi puternic deteriorate (în special la blocurile vechi), pot apărea desprinderi ale sistemului termoizolant de pe suprafaţa suport.

6) Datorită fenomenelor de contracţie şi dilatare a sistemelorde izolaţie termică şi a utilizării tencuielilor minerale nerecomandate, pot apărea fisuri, ce conduc la compromiterea sistemului.

 

Soluție

 

 

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
SAINT-GOBAIN WEBER