Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cum să realizezi un sistem de izolație termică rezistent la foc?

Cum să realizezi un sistem de izolație termică rezistent la foc?

Dacă, pe lângă izolația termică, se dorește și realizarea unei fațade rezistente la foc (instituții publice, locuințe, clăridi înalte) și fonoizolantă, se recomandă folosirea ca și material izolant vata minerală.

 

Referinţă

 

1) Datorită rezistenţei ridicate la foc, vata minerală a devenit un material termoizolant tot mai des utilizat în realizarea sistemelor de izolaţie termică.

2) Necesitatea cresterii comfortului termic şi acustic la interior a condus la utilizarea tot mai frecventă a vatei minerale la realizarea sistemelor de izolaţie termică, datorită capacităţii sale ridicate de izolare fonică.

3) Stabilitatea dimensională a vatei minerale conduce la creşterea durabilităţii, menţinerea proprietăţilor sistemului termoizolant pe termen lung şi implicit la reducerea costurilor pe termen lung.

4) Pentru asigurarea unui climat agreabil şi a evitări apariţiei igrasiei este necesară utilizarea unui material termoizolant şi a unui adeziv cu o permeabilitate ridicată la vapori, permiţând respiraţia pereţilor.

5) Deoarece vata minerală are o greutate mult mai mare decât polistirenul, este necesară utilizarea unui adeziv cu proprietăţi speciale de aderenţă şi flexibilitate pentru a putea susţine greutate sistemului.

6) Utilizarea unei tencuieli impermeabile sau cu permeabilitate scăzută, duce la pierderea unuia din cele mai importante beneficii ale sistemului de izolaţie termică cu vată minerală, prin stoparea transferului de vapori.

 

Soluție

 

 

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
SAINT-GOBAIN WEBER