Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cum să plachezi cu marmura?

Plăcile de marmură au absorbţie redusă de apă, sunt grele şi translucide. Iată cum se procedează pentru a realiza o placare cu marmura.
Cum să plachezi cu marmura?

Referinţă


1) Marmura este un material care are absorbţie redusă de apă.

 

2) Adezivii de culoare închisă modifică nuanţa marmurei translucide sau de culoare deschisă, în acelaşi timp murdăresc plăcile.

 

3) Pentru ca lipirea plăcilor de marmură să fie de durată este nevoie ca adezivul să aibă rezistenţa mecanică ridicată.

 

4) Totodată adezivul trebuie să aibă aderenţă mare pentru a se evita desprinderea plăcilor de marmură, acestea având absorbţie redusă de apă.

 

5) Îngheţul-dezgheţul, şocurile termice determină desprinderea plăcilor de marmură de pe suport, de aceea trebuie folosit un adeziv care să reziste la aceste fenomene.

 

6) La faţade este indicat să se placheze prin lipirea până la înălţimea de maxim 3 m.

 

 

Soluție: adeziv alb flexibil pt marmura weber.set marmo plus și chit impermeabil şi flexibil weber.color comfort


1) Verificaţi dacă suportul este curat, stabil, uscat şi că nu are fisuri.

 

2) Eliminaţi tot ceea ce poate duce la scăderea aderenţei suportului cu jet de apă puternic.

 

3) Amestecaţi adezivul weber.set marmo plus cu cantitatea de apă indicată, până la obţinerea unei mase uniforme. După 5 minute amestecaţi din nou, până se obţine un amestec omogen.

 

4) Întindeţi amestecul obţinut pe suport cu ajutorul unei mistrii canelate, dar nu se va aşterne deodată pe o suprafaţă mai mare de cca. 1,5 m2.

 

5) În cazul în care este nevoie de aplicarea adezivului în strat mai gros de 5 mm, se va aşterne un strat de adeziv şi pe spatele plăcilor.

 

6) Fixaţi plăcile prin apăsare manuală apoi folosiţi ciocanul de cauciuc pentru a asigura aderenţa pe toată suprafaţa plăcii de marmură.

Produse recomandate

Adeziv alb flexibil pentru marmura - weberset marmo plus

Adeziv flexibil de calitate profesionala, sub forma de pulbere de culoare alba, pe baza de ciment, cu adaosuri minerale si rasini sintetice, aplicabil in pat subtire. Nu influenteaza culoarea placarilor.


Domenii de utilizare:

Se utilizeaza in special pentru lipirea placilor de marmura, marmura compozita, granit, piatra naturala de culoare deschisa, placilor de gresie si faianta cu absorbtie normala (Clasa BII, B III), placilor portelanate (Clasa BI), mozaik si materiale de constructii similare, la interior si exterior. Recomandat pentru incalzire prin pardoseala si terase. Se aplica pe suporturi avand ca liant cimentul: suprafete de beton, beton usor, beton poros, tencuieli ciment, tencuieli var-ciment, tencuieli vechi, sape de ciment si hidroizolatii (pe baza de ciment sau dispersie). Realizand un amorsaj cu grundul de profunzime weber GR100 se poate aplica si pe alte suprafete critice cu absorbtie de apa foarte ridicata sau scazuta.


Avantaje:

- pentru placari de marmura pe pardoseli incalzite;

- pentru placari la piscine;

- pentru aplicarea mozaicului;

- nu modifica culoarea placilor de marmura;

- flexibilitate ridicata.

Chit impermeabil si flexibil pentru rosturi 1-6 mm - weber.color comfort

Mortar de rostuit sub forma de pulbere, pe baza de ciment, cu adaos de silicon, pigmenti si rasini sintetice. Flexibil, rezistent la decolorare si la actiunea apei, cu timp de priza ideal.


Domenii de utilizare:

Se utilizeaza pentru rostuirea placilor ceramice cu absorbtie normala (Clasa BII, B III) si a placilor cu absorbtie redusa (Clasa BI), placi portelanate, granitogres, klinker, mozaik, marmura si alte materiale de constructii similare. Pentru pereti si pardoseli, la interior si exterior, in incinte uscate si umede. Pentru bai, bucatarii, cabine de dus, pardoseli incalzite, bazine de inot.


Avantaje:

- aplicare usoara;

- constanta culorii - Super Color Stability ®;

- nuante adaptate colectiilor de placi ceramice;

- rezistent la mucegai si murdarie.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
SGCPRO WEBER BUSINESS UNIT