Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cum să fii sigur ca ai ales ușa industrială cu dimensiunile potrivite

Cand vine vorba de alegerea unei noi usi, trebuie sa luati in considerare atat spatiul disponibil, cat si modul in care veti utiliza intrarea, astfel incat sa aveti certitudinea ca ati ales produsul cu dimensiunile potrivite.
Cum să fii sigur ca ai ales ușa industrială cu dimensiunile potrivite

Eficienta energetica este cel mai important aspect de avut in vedere in cazul intrarilor industriale. Ca regula generala, cautati sa alegeti cea mai mica usa posibil, care sa fie insa suficient de mare pentru a functiona corespunzator.

Cu cat este mai mare usa, cu atat va patrunde mai mult aer cald din exterior sau, dimpotriva, va fi pierduta mai multa caldura din interior, in ambele cazuri rezultatul fiind costuri mai mari cu energia.

Asadar, principiul in functie de care ar trebui sa va ghidati pentru alegerea noii dumneavoastra usi industriale ar trebui sa fie "suficient de mare, dar nu prea mare".

Tipul intrarii

Cautati o usa industriala pentru o cladire noua sau pentru o cladire existenta? Situatia ideala este cea in care vorbim de o constructie noua, intrucat veti putea sa prevedeti usa la dimensiunea de care aveti nevoie. Pe de alta parte, optiunile vor fi mai limitate in cazul in care doriti sa instalati usa pentru o intrare deja construita.

Dimensiunile standard

Marimea trebuie aleasa in functie de scopul in care veti folosi usa. Pentru camioane, dimensiunile standard sunt de 4 metri pe latime si de 4,5 metri pe inaltime, in timp ce pentru zonele de incarcare/descarcare ambele laturi au 3 metri.

Spatiul necesar pentru instalare

Va trebui sa luati in considerare nu numai inaltimea si latimea intrarii in sine, dar si spatiul necesar pentru ca usa sa se inchida si sa se deschida.

De exemplu, daca usa este una basculanta care se deschide sub plafon, trebuie sa va asigurati ca exista suficient spatiu in adancime. In acelasi timp, daca usa se deschide vertical deasupra intrarii va trebui sa aveti spatiul suplimentar corespunzator pe inaltime.

Deschidere partiala

Revenind la eficienta energetica, deschiderea partiala este o functie care va permite sa setati deschiderea usii la o inaltime specificata, reducand astfel pierderile de energie termica. Acest lucru inseamna ca, atunci cand anumite operatiuni o cer, puteti programa deschiderea intrarii numai pe jumatate, astfel incat temperatura din interior sa fie mentinuta la un nivel constant si sa nu irositi mai multa energie decat este nevoie.

Cum să fii sigur ca ai ales ușa industrială cu dimensiunile potrivite
Cum să fii sigur ca ai ales ușa industrială cu dimensiunile potrivite

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
ASSA ABLOY Entrance Systems
Lucru în România