Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cum putem salva patrimoniul imobiliar

Artmark Historical Estate, parte a grupului Artmark din domeniul artei româneşti de patrimoniu şi contemporane, anunţă intrarea pe segmentul de proprietăţi contemporane, dedicat tranzacţiilor cu imobile de lux nou construite.
Cum putem salva patrimoniul imobiliar

Reprezentanții institutiei au prezentat săptămâna aceasta, cu ocazia unei conferințe de presă, raportul de piaţă pe 2018, o analiză a situaţiei actuale a clădirilor istorice şi artistice, clasate ca monumente istorice sau nu, pentru a genera interesul comunităţii de business asupra acestui segment al pieţei imobiliare.

Într-un comunicat de presă remis SpatiulConstruit.ro, acestia sustin că "prin conversia clădirilor în centre rezidențiale, birouri sau spații cu diferite funcțiuni culturale, patrimoniul imobiliar poate fi salvat de la degradare și reinclus în circuitul public."

"Experiența piețelor mai mature care beneficiază de un patrimoniu construit semnificativ și o abordare profesionistă demonstrează că integrarea monumentelor de arhitectură este posibilă și fezabilă și contribuie la caracterul și personalitatea zonei.

Raportul realizat de Artmark Historical Estate oferă o analiză a situației actuale a clădirilor istorice din România, cu exemple de transformări de succes și informații grupate pe regiuni: categorii de preț, număr și tipuri de monumente istorice, oportunități de investiție. Secțiunea de opinii de la specialiști în domeniu prezintă cadrul legislativ pentru tranzacțiile cu proprietăți istorice, iar piața rezidențială de lux din București este analizată într-un capitol distinct: istoric, ofertă, cerere, prețuri și tendințe pentru această nișă.

Cenușăreasă a pieței imobiliare, segmentul de proprietăți istorice și artistice nu doar că nu generează același interes din partea dezvoltatorilor de proiecte ridicate de la zero, dar nici nu beneficiază de aceeași expunere pe piață. Artmark Historical Estate își propune să reatragă atenția publică asupra acestui segment de pe piața imobiliară. Proprietăți valoroase precum palate, castele, conace și vile vechi de secole, multe dintre ele repere în Lista Monumentelor Istorice, pot fi readuse la viață prin conversii de succes în noi funcțiuni: birouri, hoteluri, centre de evenimente, retail etc.", se arată în comunicat.

Monica Barbu, CEO Artmark Historical Estate, a arătat ca, până de curând, România nu a avut dezvoltatori rezidențiali interesați de conversiile clădirilor istorice de dimensiuni medii și largi.

"Disponibilitatea limitată de teren în cadrul orașului este însă unul dintre motivele care a determinat o schimbare. Pe măsură ce orașul se confruntă cu trafic și aglomerație tot mai mari, proprietățile vechi din oraș sunt mult mai atractive decât proprietățile situate la periferie", a spus Barbu.

În ceea ce privește implicarea instituției în segmentul de proprietăți contemporane, obiectivul este acela de a le oferi clienților accesul la proprietăți recent construite (apartamente din imobile deosebite, penthouse-uri, reședințe de vacanță etc.), care se încadrează în standardele de lux, a precizat Constantin Prisecaru, managing partner Artmark Historical Estate.

"Într-o piață invadată de construcții noi, este necesară selectarea lor de către specialiști și definirea unui standard în considerarea unei proprietăți de lux", a adăgat acesta.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România