Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cum putem conecta distribuitoarele de incalzire in pardoseala la centrala termica sau pompa de caldura?

Cum putem conecta distribuitoarele de incalzire in pardoseala la centrala termica sau pompa de caldura?

 

Vom detalia mai jos cele mai importante si mai uzuale moduri de conectare:

 

Conectarea directa a distribuitoarelor de incalzire in pardoseala la centrala termica in condensare. 

Centralele termice in condensare se pot conecta direct la distributoarele incalzirii in pardoseala, deoarece acestea au un control foarte bun al temperaturii  pe tur si pot lucra la temperatura joasa. Aceasta metoda se recomanda pentru suprafete radiante mici cu maxim doua distribuitoare. Trebuie verificat daca pompa centralei poate asigura debitul si inaltimea de pompare necesar incalzirii in pardoseala. Centrala termica poate fi setata sa aiba o temperatura maxima in modul incalzire a cazanului si aditional se recomanda utilizarea unui termostat de maxim pe tur incalzire pentru o protectie suplimentara.

 

Conectarea cu un grup de pompare si amestec pe fiecare distribuitor. 

Recomandam utilizarea unui grup de pompare si amestec pe fiecare distribuitor doar in cadrul sistemelor care utilizeaza centrale termice conventionale cu temperature ridicate sau in sistemele cu cazane pe lemne sau peleti. Daca in locuinta respectiva sunt mai mult de doua distribuitoare este mai rentabil utilizarea unui singur grup de amestec si pompare general. Acest sistem nu se utilizeaza cu pompele de caldura mai ales ca aceste sisteme nu pot face si racirea.

 

Conecatrea distributoarelor la un grup de pompare si amestec general. 

Utilizarea unui grup de pompare general este mult mai rentabila mai ales in cadrul sistemelor mari. Acest grup de pompare este dotat in general cu o vana cu trei cai electrica care este controlata printr-un modul de extensie al centralei termice. Marele avantaj al acestui sistem este ca vana cu trei cai poate face prin intermediul centralei compensare cu temperatura exterioara pe circuitele de incalzire in pardoseala.

Viziteaza site-ul!

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
Jetrun