Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cum poţi vizita de acasă peste 500 de muzee şi de galerii de artă din întreaga lume

In timp ce lumea incearca sa se adapteze la noua realitate a izolarii si a distantarii sociale impuse de pandemia de coronavirus, multe institutii culturale si-au inchis portile - cel putin pe cele fizice.
Cum poţi vizita de acasă peste 500 de muzee şi de galerii de artă din întreaga
artsandculture.google.com

Galeria Uffizi, Florenta 

Google Arts and Culture ne pune la dispozitie o lista cu peste 500 de muzee si de galerii de arta pe care le putem vizita virtual, din confortul propriilor noastre locuinte.

Printre institutiile carora le putem trece astfel pragul se numara faimosul Muzeu Luvru din Paris, care ofera un tur al galeriei Appolo, recent finalizata, si Muzeul de Arta Moderna din New York, unde pot fi admirate operele unor artisti ca Matisse si Picasso.

Muzeul Vatican ofera la randul sau un tur la 360 de grade al Capelei Sixtine, iar Muzeul Van Gogh pune la dispozitia vizitatorilor virtuali peste 200 de picturi, 500 de desene si mai mult de 750 ale artistului olandez post-impresionist.

Muzeele din Italia sunt inchise cel putin pana in luna aprilie, insa salile Galeriei Uffizi din Florenta, construite in secolul al XVI-lea. pot fi in continuare explorate, via Google Maps. Biblioteca Ambroziana, Castelul Sforzesco si Muzeul Novecento din Milano se afla la randul lor pe lista Google Arts and Culture.

 

Muzeul Britanic din Londra iti ofera ocazia sa parcurgi mai multe perioade ale istoriei omenirii si chiar sa vezi mumiile egiptene, in timp ce Muzeul Guggenheim din New York proiectat de legendarul Frank Lloyd Wright iti permite sa explorezi fara efort faimoasa sa scara.


Viziteaza artsandculture.google.com pentru a descoperi toate institutiile culturale care ofera in prezent tururi virtuale si cerceteaza in tihna picturi, sculpturi si artefacte faimoase.

 

C.S.

Muzeul Van Gogh, Amsterdam
Muzeul Van Gogh, Amsterdam
Muzeul Guggenheim, New York
Muzeul Guggenheim, New York

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva