Cum mascam spatiul de lucru?

Biroul de acasa sau spatiul de lucru pe care il detinem in interiorul locuintei poate reprezenta un adaos de succes in amenajare. Insa pentru ca cerintele unui spatiu de lucru eficient implica si un loc mai retras de priviri si ferit de zgomot, va fi cu siguranta necesar sa alegeti o solutie de compartimentare eficienta si frumos incadrata in restul amenajarii.
Compartimentarea spatiilor poate fi un subiect pe care il puteti trata cu multa inventivitate si originalitate. Depinde desigur si de cat de riguroase sunt cerintele functionale pe care le aveti. Doriti ca mijlocul de compartimentare sa mascheze doar spatiul de lucru sau sunteti interesati ca acesta sa ofere si izolatie fonica?
Chiar daca bricolajul ofera nenumarate posibilitati de a crea propriul perete de compartimentare, retineti ca cu cat modelul este mai surprinzator si neconventional (rafturi suprapuse, paleti din lemn), cu atat potentialul sau fonoabsorbant este mai redus.
Ca si sugestii, puteti alege dintre pereti de compartimentare usori (vitrati sau nu), pereti de compartimentare decorativi, paravane, usi glisante sau chiar mobilier cu rafturi si sertare. Fie ca alegeti sa le achizitionati sau sa le realizati pe comanda, va trebui ca inainte sa decideti daca preferati o sugestie de compartimentare amovibila, pe care sa o puteti folosi ocazional, sau una fixa. Asadar, in functie de nevoile dumneavoastra, faceti o alegere potrivita atat pentru momentul actual, cat si pentru viitorul mai indepartat.
Sa privim in continuare la cateva idei propuse pentru mascarea spatiului de lucru:
Surse foto: www.pinterest.com, www.diendanseotopvn.com, www.ikea.com, www.cozymade.com, www.designsponge.com, www.flat-fish.com.
Redactat de: Claudia Gorunescu