Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cum etanseizati imbinarea dintre cada si perete

Cum etanseizati imbinarea dintre cada si perete

Fie ca e vorba de o etanseizare care s-a deteriorat in timp (s-a stricat chitul vechi), fie ca e vorba de o lucrare nou inceputa, spatiul dintre cada si perete (sau dintre cada si faianta) trebuie izolat, pentru a impiedica scurgerea sau depunerea  apei si formarea mucegaiului. Pentru aceasta, este recomandabil chitul elastic pentru izolatii sau imbinari, care se gaseste sub forma de pasta, in tuburi speciale.

 

In general, pe baza de silicon, cauciuc sintetic sau poliuretan, un astfel de chit poate fi folosit, in functie de formula, pentru diverse lucrari de constructii, (cu el putand fi lipite si izolate imbinarile de sticla pe sticla - acvarii, de pilda, dar si imbinarea de materiale diferite care nu au acelasi coeficient de dilatare – zidarie cu ceramica, sticla cu lemn etc.).

In contact cu aerul, chitul polimerizeaza, fixandu-se de suprafata. Chiar si dupa ce se usuca, el ramanane elastic, dar are un aspect compact, precum cauciucul.

 

 

Cum aplicati silicon la imbinarea dintre cada si perete

• Indepartati resturile pentru a obtine suprafete netede si curate. Stergeti cu o perie toate reziduurile. Suprafata trebuie sa fie uscata.

• Lipiti doua fasii de banda izolatoare de-o parte si de alta a imbinarii care trebuie izolate.

• Taiati varful tubului de silicon la 45 de grade, apoi cu ajutorul pistol special pentru tub impingeti siliconul, linear, de-a lungul muchiei.

• Faceti intr-un recipient separat o solutie cu apa si sapun, apoi inmuiati-va degetul in ea si treceti degetul peste silicon, apasand usor, pentru a fixa siliconul si a-i netezi suprafata.

• Indepartati banda izolatoare cu grija si lasati sa se usuce 24 sau 48 de ore inainte de a drumul din nou la apa.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva