Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cum deschidem o piscină? Pregătirea piscinei pentru noul sezon

Sunteti gata sa va deschideti piscina pentru noul sezon de unul singur in acest an? Este mai usor decat credeti.
Cum deschidem o piscină? Pregătirea piscinei pentru noul sezon

In asa fel, veti economisi timp si bani, pentru ca nu va trebui sa angajati pe cineva, sa faceti programari sau sa realizati aceasta operatiune la o data stabilita de o alta persoana.

Privire de ansamblu asupra procedurii de deschidere a unei piscine

Un bazin intretinut in mod corespunzator in timpul lunilor de iarna poate fi pregatit pentru un nou sezon de inot cu un minimum de efort.

Curatati, aspirati apa, murdaria si resturile de pe prelata de iarna si apoi inlaturati-o de pe piscina dvs.

Scoateti capacele si dopurile din toate duzele si skimmerele piscinei. Instalati proiectoarele si scara daca acestea au fost scoase inainte de perioada iernii. Verficati daca exista scurgeri.

Porniti sistemul electric. Verificati functionalitatea sistemul de filtrare si calitatea filtrului textil sau a nisipului de filtrare.

In cazul in care apa se afla intr-o buna conditie la sfarsitul sezonului trecut, dupa indepartarea adecvata a prelatei piscina se va deschide relativ usor. Efectuati teste pentru verificarea calitatii apei si ajustati parametrii folosind substante pentru intretinerea piscinelor.

Perioada optima de deschidere a piscinei in Romania este 15 martie-15 aprilie.

Deschiderea piscinei - informatii generale

Procesul de redeschidere a unei piscine incepe din momentul in care piscina este inchisa. Prin urmarirea piscinei peste iarna, procesul de redeschidere devine mult mai usor.

Zapada sau ploaia pot ridica nivelul apei si scufunda prelata. Este indicat sa scoateti imediat resturile grele care pot cadea in pisicina, si nu sa asteptati pana la primavara. Redeschiderea piscinei implica inversarea instructiunile pentru inchiderea acesteia. Ceea ce urmeaza este o lista de verificare la indemana oricarei persoane.

Substante chimice. Scoateti produsele chimice din spatiul de depozitare si inlocuiti-le pe cele care au expirat.

Descoperirea piscinei. Se scoate prelata, iar apoi se curata. Se lasa sa se usuce (pentru a preveni aparitia mucegaiul), inainte de plierea si stocarea acesteia pe timpul verii.

Echipamente. Reinstalati sau asamblati pompa, filtru si alte elemente demontate la sfarsitul sezonului trecut.

Bord. Reinstalati scari, trambulina si alte accesorii de pe bordul piscinei.

Instalatii. Indepartati dopurile si inlocuiti capacele duzelor de refulare (evacuare, returnare)

Reumplerea piscinei. Aduceti nivelul apei pana la normal.

Electricitate. Reinstalati intrerupatoarele, comutatoarele si programatoarele la pozitiile normale de functionare.

Curatare. Reporniti echipamentul de recirculare a apei si curatati piscina. Verificati calitatea nisipului. Se recomanda schimbarea acestuia la inceputul fiecarui sezon nou.

Chimie. Echilibrati chimia apei si verificati frecvent nivelul in primele cateva zile (pana cand se stabilizeaza). Sistemul de recirculare va functiona 24 de ore pe zi in continuu, timp de trei zile, sau pana cand apa ajunge la parametrii normali. In functie de cat de murdara a devenit piscina peste iarna, filtrul trebuie spalat frecvent in aceasta perioada.

Deschiderea piscinei in mod detaliat

1. Indepartati frunzele si resturile de pe prelata piscinei cu o plasa de frunze. Pompati apa de ploaie in exces de pe prelata cu o pompa submersibila.

2. Inlaturati prelata. Incercati sa reduceti la minimum cantitatea de apa si/sau resturile care pot ajunge in apa din piscina. Putina apa murdara tot va reusi sa intre in piscina, dar nu va faceti griji. Veti efectua tratamentul soc pentru apa si o veti filtra in curand.

3. Intindeti prelata pe o suprafata plana si curatati-o de impuritati cu o matura sau o perie. In cazul in care nu se stocheaza prelata in interior si o veti pastra in aer liber, prelata nu trebuie neaparat sa fie extrem de curata. Insa daca o pastrati in garaj sau subsol va trebui sa o curatati mai bine si sa o uscati corespunzator, pentru a preveni aparitia mucegaiului. Depozitati cu grija cordelinele si tarusii de prindere in mod corespunzator.

4. Goliti apa din orice tuburi (tevi) de apa pe care le aveti. La piscinele supraterane, dezumflati perna de aer. Curatati elementele in mod corespunzator si depozitati-le. Deconectati toate conductele, atat din piscina, cat si din zona sistemului de filtrare.

5. Folosind o plasa pentru frunze atasata unui maner telescopic, indepartati resturile care se afla in apa. Atasati o perie pentru piscina la manerul telescopic si periati peretii si fundul bazinului. Acesta operatiune va face ca murdaria sa fie in suspensie si va fi astfel retinuta de filtru. Folositi o solutie speciala pentru curatarea liniei apei.

Asigurati-va ca robinetul pentru sifonul de pardoseala este deschis. Astfel, filtrul va colecta murdaria si resturile de pe fundul piscinei.

6. Reatasati orice echipament, cum ar fi scari, balustrade, trambuline etc. Asigurati-va ca reconectati cabluri de impamantare sau alte fire care poate au fost atasate pieselor metalice anul trecut.

7. Lubrefiati toate suruburile de pe scari, balustrade, trambuline. Acest lucru va impiedica ruginirea lor peste vara. Amintiti-va ca va trebui si sa inchideti piscina, astfel ca ar trebui sa va doriti ca suruburile sa se desfaca usor in momentul inchiderii piscinei.

8. Reinstalati cosurile skimmerelor si celelalte piese, cum ar fi componente ale duzelor de refulare. In cazul piscinelor de deasupra solului poate fi necesar sa reatasati skimmerul si duzele de refulare (in functie de modul in care a fost inchisa piscina). Montati, de asemenea, orice furtunuri si conexiuni dintre duze, skimmer, pompa si filtrul.

9. Conectati pompele, filtrul si orice alt echipament suplimentar (pompe de presiune, echipamente de spa, pompe de circulatie cascada, incalzitoare etc).

10. Pornirea sistemului de filtrare. Este posibil sa aveti un intrerupator special in casa pentru alimentarea cu electricitate a sistemului de filtrare. Incepeti prin verificarea sistemului. Verificati daca exista scurgeri sau picaturi. Asigurati-va ca toate firele de impamantare sunt conectate corect la pompa si la orice alte componente care au nevoie de ele. Asigurati-va ca pompa este amorsata in mod corespunzator. Verificati daca fluxului este adecvat. Spalati foarte bine filtrul. Inlocuiti nisipul cuartos la inceputul fiecarui sezon daca acesta nu se prezinta in mod corespunzator (daca este colmatat).

Daca nu veti schimba nisipul din filtru piscinei, veti consuma cantitati mari de substante si, cu toate eforturile dumneavoastra de a trata apa, dupa o perioada de numai cateva saptamani aceasta nu va mai putea fi tinuta sub control, devenind impracticabila pentru baie.

In cazul in care unele piese par sa nu functioneze corect si daca nu este posibil sa rezolvati singuri problema, contactati un profesionist local pentru asistenta.

11. Completati cu apa proaspata pana aceasta atinge nivelul optim in piscina dvs.

12. Tratamentul soc al piscina cu clor soc. Aceasta substanta este disponibila sub forma de granule.

Nu aruncati clorul granulat direct in piscina! Exista riscul decolorarii linerului. Cel mai bine este sa se amestece clorul soc granulat intr-o galeata si apoi se adauga acest amestec in skimmer in timp ce sistemul este in functiune. Se foloseste o dozare initiala de 80 grame clor granulat la 10 mc de apa.

A nu se efectua clorinarea soc pe parcursul umplerii piscinei cu apa, chiar daca apa isi schimba culoarea pe parcursul umplerii sau debitul de apa al sursei de alimentare este mic.

Lasati sistemul de filtrare sa functioneze nonstop timp de 3 zile sau pana cand apa devine cristalina. In aceasta perioada, culoarea apei piscinei dvs. isi poate schimba culoarea (poate deveni verde, albastru, brun-roscat, galbui, negru, violet), ca urmarea a combinarii clorului cu diverse metale din apa. Vor rezulta compusi care se vor depune pe fundul piscinei.

Doar dupa ce apa va deveni cristalina puteti aspira fundul piscinei. Orice alta interventie inainte ca apa sa fie perfect curata va duce la tulburarea acesteia si intarzierea procesului de curatare a apei.

13. Dupa terminarea tratamentului cu clor soc verificati nivelul de clor si pH-ul, precum si alcalinitatea apei cu ajutorul unui tester pentru piscine.

Dupa deschiderea piscinei este recomandat ca in primele saptamani sa verificati in mod constant nivelul clorului si al pH-ului din apa. Recomandam ca in prima saptamana sa faceti testul apei zilnic sau cel tarziu la doua zile. Utilizati substanta pH minus sau pH plus in functie de caz.

Un pH al apei situat in intervalul 7,2-7,4 va va asigura un confort maxim in apa si va duce la un consum mai mic de substante pentru dezinfectarea apei. O valoarea a pH-ului situata in afara acestui interval poate cauza mancarimi ale pielii, usturimi ale ochilor, ineficienta substantelor de dezinfectare, depuneri de tartru (la un pH mentinut la 8,2) sau corodarea echipamentelor ( la o valoare a pH-ului sub 7,0).

Spalati filtrul piscinei zilnic in primele zile de la umplerea piscinei, pentru a avea o filtrare de calitate si o apa cristalina intr-o perioada mai scurta de timp.

Este important sa preveniti aparitia algelor in piscina. In acest scop se foloseste algicid, care se adauga direct in apa dupa ploaie sau in zile toride.

Cum deschidem o piscină? Pregătirea piscinei pentru noul sezon

Compania noastra Waincris Piscine (www.depozituldepiscine.ro) va oferta direct din depozitul propriu intreaga gama de substante, accesorii si echipamente pentru intretinerea apei din piscine. De asemenea, oferim servicii de deschidere, inchidere si intretinere piscine publice si private. Tel: 0332 88 25 33

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.